Op dinsdag 31 mei jl. mocht Rechtbank Middelburg meer dan 100 secretaresses, werkzaam bij de advocatenkantoren uit de regio, ontvangen. De secretaresses waren naar het Middelburgse gerechtsgebouw gekomen in het kader van een excursie die georganiseerd werd door de Middelburgse rechtbank. De secretaresses konden kennis maken met de griffiemedewerkers van de rechtbank en met hen ervaring en informatie uitwisselen.

Verdeeld over twee dagdelen bezochten de secretaresses de rechtbank. Het programma startte met een welkomstwoord door president L.A.M. van Dijke, waarna een presentatie werd gegeven over de rechterlijke organisatie en de website van de rechtspraak. Verder werden de secretaresses door de leidinggevenden van de griffies rondgeleid en konden zij met griffiemedewerkers kennismaken.

De excursie werd door de secretaresses als leerzaam, informatief en prettig ervaren. Gelet op het succes overweegt het gerechtsbestuur om een dergelijke informatiedag nogmaals in de toekomst te organiseren.

bron:Rechtbank Middelburg