Secretaris-generaal van de NAVO, de heer Jaap de Hoop Scheffer, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Nederlandse militairen in Uruzgan. Commandant van Task Force Uruzgan, kolonel Theo Vleugels ontving hem.

Na een korte briefing informeerde het Provincial Reconstruction Team de secretaris-generaal uitgebreid over de afgeronde en lopende projecten die bijdragen aan de wederopbouw van Uruzgan. De Hoop Scheffer sprak ook met de militairen die het werk buiten het kamp uitvoeren.

Eerder vandaag was de baas van de NAVO op Kandahar Airfield. Hij ontbeet samen met de militairen die betrokken waren bij de afwikkeling van het F-16-ongeval vorige week, waarbij kapitein-vlieger Michael Donkervoort om het leven kwam.

De Nederlandse militairen ontvingen de laatste weken veel hoogwaardigheidsbekleders. Zo brachten premier Jan-Peter Balkenende en staatssecretaris Cees van der Knaap een bezoek aan Uruzgan. De Nederlandse troepen konden zich ook verheugen op de belangstelling van de Amerikaanse ambassadeur, de Australische minister van Defensie, de commandant van de International Security Assistance Force en commandant van Land Component Command uit Heidelberg.

bron:MinDef