Den Haag, 29 oktober 2012 - Voor het zevende kwartaal op rij heeft WatchGuard Technologies dubbele groeicijfers geboekt ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers voor het derde kwartaal van 2012. Door een stijgende vraag naar zijn firewall- en Unified Thread Management (UTM)-oplossingen boekte het bedrijf in Azië-Pacific (APAC) in die periode 42 procent omzetgroei. In Noord- en Zuid-Amerika zag de wereldwijde marktleider voor security-oplossingen voor het bedrijfsleven een jaarlijks groeicijfer van 17 procent. Ook in de Benelux regio is er een omzetgroei gerealiseerd.

De groei in de cijfers is opvallend, aangezien de markt van UTM-oplossingen een daling vertoont. De omzetgroei van de UTM-divisie van WatchGuard steeg echter gemiddeld met 13 procent. De groei is met name te danken aan de productlijnen voor het MKB en grote bedrijven, waaronder de XTM 8-, 10- en 20-Series. Daarnaast is het succesvolle kwartaal te danken aan de nieuwe generatie XTM 5 Series appliances voor netwerkbeveiliging. Deze oplossing is gericht op bedrijven die 50 tot 500 medewerkers in dienst hebben en biedt vergaande controle over Web 2.0 applicaties zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.

"WatchGuard baseert zijn UTM-oplossingen sinds vijf jaar op branchestandaarden", zegt Etienne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux bij WatchGuard Technologies. "Dit geeft ons de mogelijkheid om onze UTM-technologie snel en effectief over te hevelen naar nieuwe platformen. Dit hebben we in het derde kwartaal laten zien met onze zeer populaire 5 Series. De goede prestaties van deze oplossingen hebben bij klanten voor veel populariteit gezorgd."

De UTM-appliances van WatchGuard bieden goede prestaties, beveiligingsfuncties, flexibiliteit en uitgebreide beheermogelijkheden. IT-beheerders krijgen via een centraal bedieningspaneel toegang tot real-time monitoring en uitgebreide rapportages. "Steeds meer bedrijven in Azië-Pacific zien de voordelen van een enkele centrale beheerconsole", volgens Van der Woude.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De 'Extensible Content Security' (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular