Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt dat steeds meer vijftigplussers de mogelijkheden van breedband ontdekken. Momenteel maakt meer dan 70 procent van de leden en maandelijkse bezoekers van SeniorWeb (bij elkaar opgeteld 150.000 senioren), gebruik van snel internet (via kabel of ADSL). 

Steeds meer mensen zijn online en maken gebruik van een pc. Dit geldt ook voor vijftigplussers. De computer en internet maken meer en meer deel uit van het dagelijks leven van senioren. Fotos gemaakt met de digitale camera worden bewerkt, in mailgroepen discussieert men over diverse onderwerpen en voor het onderhouden van contact in de familie wordt een zogenaamde Webfamilie ingevuld. Het downloaden van muziek en films staat, ook bij senioren, hoog op het verlanglijstje. 
 
Hoewel ondertussen ruim zestig procent van de ouderen online is, blijft een deel van de senioren achter. Zoals blijkt uit het boek Surfende Senioren ( in september 2004 uitgegeven door het SCP, Fontys en SeniorWeb), bestaat er onder deze senioren een achterstand in computerkennis en computervaardigheden ten opzichte van andere groepen in onze samenleving. SeniorWeb gaat daarom door met de zo effectief gebleken methode om ouderen en ict aan elkaar te koppelen, namelijk door ondersteuning van ouderen dà³à³r ouderen.  
 
Het jaarverslag 2004 van SeniorWeb laat zien waar de organisatie nu staat. Met inmiddels 48.000 leden, een drukbezochte website, 300 cursuslocaties verspreid over het hele land en 1.700 vrijwilligers lukt het de organisatie de informatiemaatschappij en senioren dichter bij elkaar te brengen. 
 
bron:Seniorweb