De Nederlandse schapendrijver Serge van der Zweep is met zijn border collie hond Glenn derde geworden op het wereldkampioenschap schapendrijven. Het Wereldkampioenschap Schapendrijven is gehouden van 4 tot en met 10 juli in Ierland.

In totaal hebben er na voorselectie, 240 koppels mee mogen doen uit de hele wereld. De prestatie van Serge is bijzonder omdat het nog nooit gebeurd is dat iemand met twee honden de finale heeft mogen lopen. Met hond Glenn behaalde hij dus uiteindelijk de bronzen medaille door in de finale een kudde schapen met succes over het lastige parcours te begeleiden.

Feestelijke huldiging op woensdagochtend 13 juli om 10.00 uur in Heteren

De allerbeste schapendrijver van Nederland wordt woensdag ochtend 13 juli a.s. om 10.00 uur feestelijk onthaald in zijn woonplaats Heteren, Polderstraat 34, 6666 LS Heteren. Organisator van de feestelijke huldiging is de heer Van Hoorn. 'De prestatie van Serge is pure topsport. Het samenspel met de hond vergt het uiterste en op dit niveau zijn de verschillen zeer klein. Ze trainen per week minimaal 40 uur met elkaar met nu dus deze geweldige 3e plek op het WK. De feestelijke huldiging is onze blijk van waardering voor deze fantastische topprestatie'.

Serge van der Zweep wordt gesponsord door de Dier & Zorg Dierenverzekering van Proteq Direct. De Dier & Zorg Dierenverzekering is een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor honden en katten. Proteq Direct is met deze verzekering marktleider in Nederland. Steeds meer eigenaren zijn zich er van bewust dat bij verantwoord huisdierbezit ook de verantwoordelijkheid hoort van de medische kosten. Door de Dier & Zorg Dierenverzekering af te sluiten hoeft de eigenaar zich geen zorgen te maken over de medische kosten en krijgt het dier de medische zorg die op dat moment nodig is.

bron:Proteq Direct