Sergeant Bram Som heeft vijf dagen na het behalen van zijn Europese titel zijn nieuw gevestigde reputatie met verve eer aan gedaan. Tijdens de Golden League wedstrijd in Zürich verbeterde hij vrijdagavond het 21 jaar oude Nederlandse record van Rob Druppers met 0.11 sec. De landmachtsergeant kwam tot een nieuwe Nederlandse toptijd van 1.43.45 min.

"Tijdens het inlopen voelde ik me al beresterk en had het gevoel dat het lopen van een toptijd er in zat. Dat ik de tijd van Druppers verbeterd heb, is helemaal te gek", jubelde de Arnhemmer." Dat Som als tweede achter de Zuid-Afrikaan Mulaudzi eindigde (1.43.38 min) bewees dat hij nu helemaal bij de wereldtop hoort. De wedstrijd in Zürich geldt als de sterkst bezette wedstrijd van het jaar. Als derde eindigde zijn Keniaanse vriend Wilfred Bungei in een tijd van 1.43.67 min.

"Je mag er kort even van genieten en dan óp naar de 1.42. Daarmee zou je je scharen in een illuster rijtje topatleten", voegde trainer Honoré Hoedt zijn pupil betekenisvol toe. Volgend weekend start Som op de Ivo van Damme Memorial in Brussel.

bron:MinDef