Op zondagavond 8 mei en in de nacht van maandag 9 mei zijn in Hoornaar zo'n 14 auto-inbraken geweest. Alle gedupeerden deden aangifte bij de politie. De meeste auto's betrof het type Volkswagen. De daders braken de auto's veelal open door het portierslot te forceren. Uit de wagens werden diverse waardevolle spullen weggenomen. De inbraken vonden plaats door heel Hoornaar.

 

In de volgende nacht - van maandag 9 op dinsdag 10 mei - werden zes auto-inbraken gepleegd in Leerdam.  Dit was in de Sperwerlaan en een zijstraat daarvan, de Dirk Karsstraat. Ook daar werden diverse waardevolle spullen gestolen.  Omstreeks 04.40 uur werden twee daders in de Sperwerlaan gestoord door de bewoner die wakker werd van zijn autoalarm.  De bewoner bonsde op zijn ramen waardoor de daders schrokken en wegrenden.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien in de avond/nacht van 8/9 mei in Hoornaar en mensen die in de nacht van 9 op 10 mei in de Sperwerlaan of Dirk Karsstraat iets hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).
 
bron:politie Zuid-Holland-Zuid