De politie heeft met de aanhouding van 5 verdachten (18 t/m 31 jaar) een serie van 15 inbraken in Ermelo opgelost. Een 31-jarige Ermeloer kan als hoofdverdachte worden aangemerkt en een 47-jarige plaatsgenoot werd voor heling aangehouden. Van de gestolen goederen is nagenoeg niets teruggevonden.

Zeer tijdrovend om een duidelijk beeld te krijgen wat ieders aandeel was. Zo kan het onderzoek worden omschreven, dat werd ingesteld naar aanleiding van een groot aantal inbraken in Ermelo.

In de periode van januari 2004 tot april 2005 werd er ingebroken in oa een school, een winkel, een auto en een activiteitencentrum en het plaatselijke astmacentrum. De inbrekers hadden het vooral voorzien op het activiteitencentrum, want hier wisten zij acht maal toe te slaan. Dit laatste kwam omdat de hoofdverdachte het alarm wist te omzeilen. Er werd in wisselende samenstelling ingebroken en meestal vernielden zij een raam om toegang tot een pand te krijgen.
De verdachten, die voor het merendeel aan drugs verslaafd zijn, hadden het vooral voorzien op spullen die zij via het helingcircuit om konden zetten in geld.

Zo maakten zij  videoapparatuur, een tosti-ijzer, een waterkoker en een computer buit. Voor hun eigen gebruik werden levensmiddelen en sigaretten gestolen. Bij de auto-inbraak werd de autoradio ontvreemd.

De politie kwam de mannen op het spoor nadat bij een inbraak sporen werden aangetroffen die konden worden herleid naar één van de verdachten. De eerste aanhouding vond in september plaats en de laatste verdachte kon pas half november worden aangehouden. Naast de verdachten werd er tevens een heler aangehouden. 

In de periode daarna moesten sommige onderzoeksgegevens worden gecontroleerd, reden waarom de politie niet eerder met dit bericht naar buiten kwam. Van de verdachten zit de 22-jarige nog een straf uit, terwijl de 30 en 31-jarige verdachten voor hun verslaving in een kliniek zijn opgenomen.
Het proces-verbaal wordt binnenkort naar het Openbaar ministerie in Zutphen verstuurd voor verdere afhandeling.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland