Service Mà©dical is een begrip in de Nederlandse sportwereld als het gaat om de mobiele medische begeleiding van sportevenementen. Deze stichting heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Hogeschool Zuyd, gevestigd in Heerlen. De faculteit Gezondheid en Techniek gaat maatwerkopleidingen aanbieden aan teamleden van Service Mà©dical. Daarnaast worden fysiotherapeuten in opleiding van deze hogeschool de komende tijd bij Service Mà©dical ingezet tijdens die evenementen. Zij kunnen op die manier veel ervaring op een hoog niveau opdoen. Bij deze stageactiviteiten worden de leerling-fysiotherapeuten steeds begeleid door een docent van de hogeschool.

Service Mà©dical is een mobiele sportgeneeskundige organisatie die jaarlijks bij meer dan 150 aansprekende sportevenementen wordt ingezet. Dat is niet zo verwonderlijk, want de beschikbare faciliteiten en menskracht van Service Mà©dical zijn te vergelijken met het medisch team dat de Ronde van Frankrijk begeleidt! Daardoor groeit nog steeds de vraag naar de diensten van Service Mà©dical bij (inter)nationale sportevenementen. Voor de fysiotherapeuten in opleiding van de Hogeschool Zuyd is Service Mà©dical daarom een ideale leeromgeving. Van de andere kant heeft Service Mà©dical nu de mogelijkheid om desgewenst de eigen vrijwilligers een specifieke opleiding of cursus aan de Hogeschool Zuyd aan te bieden. 
 
Evenementen waarin Service Mà©dical en Hogeschool Zuyd de komende tijd samen optreden zijn onder andere het atletiekevenement Maastricht Mooiste, de triatlon in Stein en de Vierdaagse van Nijmegen.

bron:Stichting Service Mà©dical