In zijn nieuwjaarstoespraak heeft drs. C.M.A. Bosman, lid van de Raad van Bestuur van de Stichting Dienstverlening Serviceflats, een organisatie die betrokken en verantwoordelijk is voor de exploitatie van 31 appartementencomplexen en serviceflats in Nederland, fel uitgehaald naar diegene die ongenuanceerd deze vorm van woongenot voor Senioren generaliseren en aan de schandpaal nagelen.

De goed geleide complexen bieden aan duizenden senioren een uitstekende woonvorm, met
uiterst tevreden bewoners. Een aantal complexen dreigt binnen afzienbare tijd in de gevarenzone te komen. Onverantwoorde hoge maandelijkse lasten, achterstallig onderhoud en besluitenloosheid leidt op termijn tot een deceptie, aldus Bosman.
Serviceflats anno 2006 moeten professionaliseren en afstand nemen van het 'hobbyisme'. Zakelijke exploitatie opzetten en de maandlasten in overeenstemming brengen met de kwaliteit van het woongenot. Er staan in Nederland ruim 2.500 appartementen leeg. Dit terwijl er een enorme vraag is naar deze woonvorm.  Marketing technisch klopt er dus iets niet. Uit recent onderzoek van de SDS, in 25 Gemeenten blijkt dat de vraag naar huur en koopappartementen bij Senioren groot is. Alleen men wil niet meer de betutteling, het grote aantal ge- en verboden. Men wil vrijheid, flexibiliteit en dienstverlening op maat. In die complexen waar deze vorm is doorgevoerd zijn wachtlijsten.
bron:SDS