Muizen juist nu op zoek naar lekkers en warmte binnenshuis

DE MEERN, 18 november 2009 De afgelopen weken is er sprake van een explosieve groei van overlast van de muizenpopulatie in Nederland. Dit is deels te verklaren uit het koudere weer, waardoor muizen massaal hun heil in huizen, kantoren en winkels gaan zoeken. Maar ook het naderende sinterklaasfeest heeft een positief effect op de groei van de muizenpopulatie.

Peter Timmermans, entomoloog en technisch manager bij Rentokil: à¢â‚¬Å“Rond de feestdagen zijn de omstandigheden voor een muis binnenshuis ideaal. Mensen stoken woningen en kantoren lekker warm en daar houden muizen van. Ook wordt er in de regel wat meer gesnoept, zowel thuis als op het werk. Dat kleine stukje boterletter dat na de koffieronde op het bureau achterblijft, is na sluiting van de kantoren geliefd voedsel voor muizen. En van à©à©n pepernoot die na het strooien is vergeten kan een muis zich een dag in leven houden.à¢â‚¬

Muizenoverlast is niet alleen vervelend, het kan ook gevaarlijk en ongezond zijn. Omdat muizen geen blaas hebben druppelen ze continu. Dat veroorzaakt stankoverlast en kan ook ziekten overbrengen. Knaagschade aan levensmiddelen, papier, textiel en isolatiemateriaal brengt voor bedrijven behoorlijke kosten met zich mee. En doorgeknaagde kabels en leidingen kunnen storingen veroorzaken en mogelijk ook kortsluiting.

Rentokil merkt in deze periode een toename van de vraag naar oplossingen voor ongediertebestrijding, zowel bij particulieren als bedrijven. Timmermans: à¢â‚¬Å“Het aantal vragen dat wij telefonisch en via de mail binnenkrijgen is in de afgelopen weken gestegen met 30%. Ook het aantal bezoeken aan de adviezen op onze website is sterk toegenomen. Onze belangrijkste adviezen zijn: de buitendeuren goed sluitend maken en gaten en kieren in de buitenmuren dichten. Muizen hebben al genoeg aan een halve centimeter om binnen te komen. Daarnaast: probeer geen etensresten te laten slingeren, zelfs geen kruimels. Verpak levensmiddelen in goed sluitende trommels en zakken. En blijf niet te lang zelf doormodderen. Elke muizenmoeder zet 6 tot 10 keer per jaar 4 tot 6 nieuwe jongen op de wereld. En deze nakomelingen zijn na twee maanden geslachtsrijp en kunnen zich ook weer voortplanten. Als het je niet lukt om de muizen binnen een korte periode zelf te verjagen, neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder. Zo voorkom je een verdere explosie van de muizenpopulatie.à¢â‚¬

Op www.rentokil.nl staan tips voor preventie, het opsporen en bestrijden van muizen en ander ongedierte.

Over Rentokil Pest Control

Rentokil Pest Control treedt op ter preventie en bestrijding van ongedierte, insecten en zwammen. Tevens biedt Rentokil oplossingen voor het weren van vogels. Rentokil Pest Control verzorgt het uitvoeren van inspecties en de rapportage over hygiëne en bouwkundige omstandigheden. Uitgangpunten zijn afnemerseisen, wettelijke eisen, HACCP-systemen en hygiënecodes. Het bedrijf heeft vijf regiokantoren en circa 280 medewerkers.

Door het eigen Pest Control Research & Development Center worden regelmatig innovaties geïntroduceerd, zoals de Mouse Monitoring Unit, RADAR en PestNetOnline. Rentokil heeft een ruime ervaring met weringmaatregelen en een uitgebreid assortiment weringmaterialen. Daarnaast brengt Rentokil Pest Control advies uit op het gebied van bouwkundige staat, stapeling en huishouding.

Rentokil Pest Control is de specialist in de preventie, inspectie en bestrijding van ongedierte in en rond (bedrijfs)gebouwen en bij particulieren thuis. Rentokil Pest Control is een divisie van Rentokil Initial PLC. Met ruim 900 vestigingen in 40 landen is Rentokil Initial marktleider op het gebied van serviceverlening in en om bedrijven en bij particulieren.

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met:

Rentokil Pest Control, Micha Smit, Marketing

Telefoon: 030 669 04 62

E-mail: [email protected]

www.rentokil.nl

Website: http://www.rentokil.nl