Steeds meer ondernemers bieden hun klanten de mogelijkheid met een betaalkaart af te rekenen. Jaarlijks vinden in de detailhandel bijna 1 miljard betalingen met PIN, Chipknip of creditcard plaats. De komende jaren gaat er op dit gebied veel veranderen. De belangrijkste verandering waar ondernemingen mee te maken krijgen, is de vervanging van de magneetstrip op betaalpassen door een (EMV-)chip. Dat betekent dat ondernemingen betaalterminals moeten gaan gebruiken die deze chip kunnen lezen. Ondernemers staan voor de keuze hun huidige betaalautomaten aan te passen of te vervangen. De vernieuwde site www.betaalterminal.nl van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) helpt ondernemers bij het maken van een verantwoorde en toekomstgerichte keuze voor een betaalterminal. 

De site www.betaalterminal.nl biedt een overzicht van alle voor de Nederlandse markt gecertificeerde vaste, mobiele en chip-only betaalautomaten voor de detailhandel, inclusief de kassakoppelingen. Ondernemers kunnen hieruit een voorselectie maken op basis van de gewenste betaalvormen en telecommunicatieverbinding. Ook geeft de site actuele informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektronisch betalingsverkeer en geeft antwoord op vragen zoals: 
 
-       Waar moet ik op letten bij de aanschaf of vervanging van een betaalterminal?  
-       Wat zijn de kosten van aanschaf en gebruik van een betaalterminal?  
-       Welke typen telecommunicatieverbindingen zijn er? 
-       Hoe spelen de diverse terminalleveranciers in op de nieuwe (EMV-)chip?  
-       Met welke kassa's, weegschalen of POS-software kan mijn betaalterminal worden gekoppeld?  
-       Wat is de betekenis van de termen die in folders en offertes staan? 
 
Deze website is tot stand gekomen met medewerking van de leveranciers van betaalterminals, die gegevens van betaalterminals en kassakoppelingen verstrekt hebben, en Interpay die de juistheid van certificaatgegevens heeft geverifieerd. 
 
bron:Hoofdbedrijfsschap detailhandel