Skills Ambassador Annette Nijs introduceert Team Nederland, het nationale team jonge vakmensen dat deel gaat nemen aan de wereldkampioenschappen van het vakmanschap, de WorldSkills. 

Het Nederlandse team van vakkampioenen zal donderdag 12 mei om 12.15 uur ontvangen worden door de Finse Ambassadeur Pekka Sà¤ilठop zijn residentie in Den Haag. Hier nemen zij zijn gelukwensen voor deelname aan de WorldSkills 2005 in ontvangst. De WorldSkills vindt plaats van 26 tot en met 29 mei in Finland, Helsinki. 
 
De WorldSkills is het grootste internationale educatieve evenement ter wereld dat al vanaf 1950 elke twee jaar gehouden wordt in een van de 42 landen die aangesloten zijn bij de WorldSkills organisatie. Tijdens de WorldSkills nemen ruim 700 jonge vakmensen uit verschillende landen het tegen elkaar op met als doel wereldkampioen in hun eigen vakgebied te worden. 
 
Nederland neemt aan de WorldSkills deel met het grootste team ooit. Team Nederland bestaat uit 35 jonge vakmensen in de leeftijd tot 23 jaar, die ieder nationaal kampioen in hun vakgebied zijn. Van CAD-tekenaar tot hovenier en van kok tot autoschadehersteller. De jonge vakmensen, allemaal een traject achter de rug waarin zij hun kwaliteiten hebben bewezen. Stuk voor stuk hebben zij via selectiewedstrijden laten zien dat ze de beste zijn op hun vakgebied. Een van de grootste selecties voor Team Nederland vond plaats in maart tijdens Skills Masters 2005 in Ahoy' Rotterdam, georganiseerd door Skills Netherlands en Ahoy' ECEM. 
 
Met deelname aan de WorldSkills, onderstreept Nederland het belang van het vakmanschap voor de economie en de internationale concurrentiepositie van Nederland. WorldSkills laat zien dat jongeren trots kunnen zijn op een beroep waarbij je met hoofd en handen moet samenwerken en dat je kunt uitblinken in je vak. De deelnemers aan het evenement hebben daarbij een voorbeeldfunctie voor jonge leerlingen van het VMBO die hun keuze voor de toekomst nog moeten maken. WorldSkills maakt VMBO en MBO leerlingen bewust van de kansen en mogelijkheden binnen opleidingen en het werkveld. 
 
Het belang voor Nederland wordt door verschillende Skills Ambassadors onderstreept, zoals voorzitter van MKB-Nederland, de heer Loek Hermans. Tijdens de officiële perspresentatie op de residentie van de Finse Ambassadeur, benadrukt Skills Ambassador Annette Nijs het belang van deelname aan de WorldSkills voor het beroepsonderwijs en het vakmanschap. Ook voorzitter van College van Bestuur van ROC Eindhoven, Wim Mestemakers zal zijn gelukwensen tijdens de perspresentatie uitspreken. 
 
Vrijdag 3 juni zal Team Nederland feestelijk worden onthaald in de Amsterdam ArenA waar zij gehuldigd worden door onder andere staatssecretaris Mark Rutte en judoka Mark Huizinga. 

bron:Skills