Abcoude ´ Brandweerlieden hebben dinsdag rond 02.15 uur het lichaam geborgen van een 2-jarig meisje uit Abcoude. Het meisje werd gevonden onder het puin van de ingestorte boerderij aan de Voetangelweg.

De boerderij stortte maandag rond 07.30 uur grotendeels in na een grote explosie. Over de oorzaak van deze explosie wordt dinsdag een onderzoek ingesteld door de recherche van het politiedistrict Rijn en Venen.

Door de explosie raakten vier mensen gewond. Drie gewonden (5, 34 en 36 jaar uit Abcoude) werden opgenomen in het ziekenhuis van Amsterdam. Zij raakten lichtgewond. Over de situatie van de vierde gewonde, eveneens woonachtig in Abcoude (leeftijd onbekend), is bij de politie op dit moment niets bekend. Deze man is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Naar een vermist 2-jarig meisje is maandag overdag en in de nacht gezocht. Daarbij werden speurhonden van de politie ingezet, die zowel de plek van het voorval als de omgeving afzochten. Ook duikers van de brandweer zochten het nabijgelegen water af. De inzet van honden en de duikers had echter niet direct resultaat. In de loop van de nacht, rond 02.15 uur, werd door brandweerlieden in het puin het meisje aangetroffen.

De recherche van het politiedistrict Rijn en Venen start vandaag een onderzoek naar de oorzaak van de explosie.

Bron: Politie Utrecht