De jongeman die vrijdagavond ernstig gewond raakte bij een ongeval met een scooter op de Spanjaardsdijk in Schalkhaar is in de loop van de avond overleden. Het betreft een 20-jarige man uit Raalte. Het vrouwelijke slachtoffer is een 22-jarige vrouw uit Olst. Zij is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 19.15 uur vrijdagavond zagen inzittenden van een auto die op de Spanjaardsdijk reed op de parallelweg een scooter liggen met daarbij twee personen. Deze voorbijgangers hebben direct alarm geslagen en eerste hulp verleend. De jongeman werd met ernstig inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele uren later overleed hij. Het vrouwelijke slachtoffer was wel aanspreekbaar. Haar precieze verwondingen zijn nog niet bekend.

Omdat geen van de beide slachtoffers gehoord konden worden is niet bekend hoe het ongeval is gebeurd. Wel is duidelijk dat de scooter een in de berm staande boom geramd heeft en daardoor zwaar beschadigd is. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval en vraagt daarom eventuele getuigen zich te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.
 
bron:Politie IJsselland