Zeven jaar cel voor de hoofdverdachte en ook vele jaren cel voor zijn acht 'helpers'. Dit zijn de resultaten van het onderzoek dat politie en justitie instelden na twee overvallen en even zoveel ramkraken bij een tankstation dat ligt op de grens van de gemeente Tilburg en Goirle. Vooral in het doorgaans rustige Goirle had deze zware criminaliteit veel impact. Niet in de laatste plaats bij de eigenaar en zijn personeel. Nu de zaken zijn opgelost krijgen ze toch enige genoegdoening voor de materiële en immateriële schade de zij door deze criminaliteitsvormen hebben geleden. De rechter veroordeelde de daders ook om buit en veroorzaakte schade terug te betalen.

In september en oktober van het vorig jaar wordt de eigenaar van een tankstation aan de Hoge Wal in Tilburg in korte tijd vier keer slachtoffer van zware
criminaliteitsvormen. Twee overvallen en twee ramkraken. De politie van Leijdal neemt de zaak hoog op, temeer daar de gepleegde feiten vooral in Goirle voor veel onrust te weeg brengen. Er wordt een team geformeerd dat de zaken gaat onderzoeken. Twee jeugdagenten van dit politieteam herkennen twee van de daders die tijdens hun criminele activiteiten door beveiligingscamera's op de gevoelige plaat werden vastgelegd. Als de politie zicht krijgt op de dadergroep krijgt het aanvankelijk geformeerde team assistentie van enkele districtsrechercheurs en wordt vanuit het Openbaar Ministerie Officier van Justitie V. Schotanus leider onderzoek.

De Tilburgse vriendenclub blijkt niet alleen
verantwoordelijk te zijn voor de twee overvallen en ramkraken aan de Hoge Wal in Tilburg. Een brutale overval op het Bastion hotel in Tilburg en twee inbraken in brillenzaken in Tilburg kunnen na onderzoek ook op het conto van de groep worden geschreven. De 19-jarige hoofdverdachte spant de kroon met maar liefst 18 criminele feiten, waaronder dus overvallen, ramkraken,
(auto)diefstallen en woning- en bedrijfsinbraken. "De makkelijke manier om aan geld te komen", licht de hoofdverdachte zijn daden bij de Officier van Justitie toe.

Politie en justitie overleggen nauw met elkaar om later een dossier in te kunnen leveren dat voor de rechtbank de basis moet vormen voor het wettige en overtuigende bewijs dat deze groep inderdaad verantwoordelijk is voor de feiten waarvan ze verdacht worden. In februari en maart behandelt de meervoudige kamer van de rechtbank de zaak en zijn de drie rechters er inderdaad van overtuigd dat de groep zich aan de hierboven beschreven strafbare feiten hebben schuldig gemaakt.

Tilburg en Goirle halen weer opgelucht adem.

bron:OM

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular