De op 4 oktober aangekondigde overname van het radiostation SLAM!FM door 2HMedia, de investeringsmaatschappij van Lex Harding, Ruud Hendriks en Marcel Dijkhuizen is per vandaag een feit. 2HMedia heeft met de overname een meerderheid van de aandelen in handen gekregen. ID&T behoudt een substantieel minderheidsaandeel in het radiostation. 2HMedia heeft de ambitie om haar radiobelangen nationaal en internationaal uit te bouwen. De overname van SLAM!FM is de eerste stap op weg naar de realisatie van deze ambitie.

Met ingang van 1 januari 2006 is Jacqueline Bierhorst benoemd tot Directeur van SLAM!FM. Jacqueline (37) is sinds 1987 succesvol werkzaam binnen radio en televisie en bekleedde strategische functies bij onder meer Sky Radio, Radio 538, Radio 10, TMF, MTV en Nickelodeon. Sinds 2004 is zij Director Business Development en Creative Director bij Jetix.

Jacqueline is tot eind december werkzaam bij Jetix. Haar positie binnen SLAM!FM wordt tot 1 januari 2006 waargenomen door gedelegeerd commissaris Ruud Hendriks.

Harding is zeer ingenomen met de samenwerking. "Wij gaan SLAM!FM laten groeien naar een toonaangevend jongerenmerk. Met Jacqueline hebben we de ervaring in huis gehaald om dat ook te verwezenlijken".

Jacqueline: "Ik ben blij met de kans om SLAM!FM verder te mogen ontwikkelen tot populair jongerenplatform. SLAM!FM moet hà©t radiostation van jong Nederland worden. Daarnaast bouwen we verder aan onze online en mobiele platforms. SLAM!FM zal nieuwe activiteiten ontwikkelen die aansluiten bij de interesses van jonge mensen en iedereen die zich jong voelt. Ik vind het een geweldige uitdaging die ik heel graag aanga".

Marcel Dijkhuizen geeft aan dat er met deze overname een uniek team tot stand is gekomen. " Het is voor het eerst sinds tijden dat er een groep mensen bij elkaar is gekomen dat volledig gericht is op de juiste synergie met de jongeren doelgroep van Nederland".

Met ingang van 1 januari zal John Lubach de functie Directeur Sales gaan invullen bij SLAM!FM. John Lubach (40) begon in 1992 bij de jongerenzender Stads Radio Rotterdam en creëerde diverse verkoopafdelingen bij o.a. CITY FM, SUN FM, Business Nieuws Radio en momenteel bij Arrow Jazz FM, samen met Arrow Classic Rock onderdeel van de Arrow Media Group.

Lubach: "Ik ben erg blij met deze nieuwe ontwikkeling in radioland, SLAM!FM is een radiozender waarin jongeren zich duidelijk herkennen. Radio is een fantastisch medium, zeker als je de taal spreekt. SLAM!FM geeft adverterend Nederland toegang tot deze specifieke doelgroep."

Ruud Hendriks is blij met de komst van John Lubach. "John heeft een uitstekende reputatie en veel ervaring in het positioneren en verkopen van doelgroepzenders. We gaan rustig verder werken aan een gedegen sales team."

ID&T eigenaar Duncan Stutterheim is zeer tevreden met de totstandkoming van de samenwerking tussen ID&T en 2HMedia: ´Michel de Winter heeft in het afgelopen jaar met SLAM!FM een geweldige start gemaakt. Met de ervaring van de mensen van 2HMedia zullen de volgende stappen kunnen worden gezet. Michel de Winter blijft mijn mediabelangen behartigen waaronder, naast SLAM!FM, het Release Magazine, het downloadportal Dance Tunes en een nieuw op te zetten datingwebsite.

bron:ID&T