In het jaar 1505 is de Oudebildtdijk aangelegd waardoor de aangeslibde zeeklei kon veranderen in vruchtbaar land. Sindsdien wordt er op het Bildt gezaaid en geoogst en ontstond er een uniek landschap aan de rand van het wad: een zichtbare wisselwerking tussen mens en natuur, een levend kunstwerk.

Veel kunstenaars voelen zich sterk aangetrokken tot dit gebied met de Bildtdijken en het buitendijks land. Zij laten zich graag inspireren door de weidsheid, de ruimte en de rust.
Tijdens het Slikwerk-weekend (25 & 26 juni en 3 & 4 september) kan men vrijblijvend kennismaken met meer dan twintig kunstenaars(schilders, beeldhouwers, fotografen enz.) die hun werk tentoonstellen in eigen atelier of galerie.
Ook een aantal kleine musea (o.a. archeologie, radio's, gereedschappen) zijn tegelijkertijd geopend en op zaterdag is een combinatie met de Bildtse Kerkenroute mogelijk.
Bij elkaar geeft dit een gevarieerd overzicht van kunst en cultuur op en om het Bildt. Alle locaties zijn herkenbaar aan een witte vlag met rood/blauw golfje.
Meer informatie, afbeeldingen en plattegrond staan in de gratis Slikwerk-folder, verkrijgbaar bij de meeste deelnemers en bij VVV, bibliotheek en het gemeentehuis in St.-Annaparochie.

Bron: Stichting Slikwerk