Badkamerplanner helpt bij het realiseren van droombadkamer

Een badkamer inrichten is zo eenvoudig nog niet. Zeker niet wanneer de beschikbare ruimte beperkt is. Wordt het een enkele of een dubbele wastafel, of misschien toch een wastafelmeubel? Kiest u voor een bad of een douche, of liefst voor beiden? En blijft er dan nog voldoende ruimte over voor extra meubels voor de hoognodige opbergruimte? En wat is de beste plek voor het closet? Daarnaast is natuurlijk de vraag welke sfeer de badkamer moet krijgen. Landelijk, minimalistisch, tijdloos of trendy? Keramag helpt om duidelijkheid te krijgen in wat mogelijk is in uw badkamer. Via de badkamerplanner op de Keramag-website, kan de droombadkamer eenvoudig worden ingericht. Het beschikbare oppervlak, ramen en deuren zijn exact in de planner aan te geven en daarna kan er naar hartenlust geschoven worden met de gewenste badkamerproducten.

De praktijk is dat er over het algemeen creatief omgesprongen moet worden met de beschikbare ruimte. Keramag biedt diverse mogelijkheden om de ruimte in de badkamer optimaal te benutten en om zoveel mogelijk opbergruimte te creëren. De designserie ´500 by Antonio Citterio´ bijvoorbeeld, bewijst dat een ruimtebesparende inrichting niet ten koste hoeft te gaan van comfort en uitstraling. De voor de serie zo kenmerkende maatvoering van 500 mm is in nagenoeg alle producten uit deze serie toegepast. Daardoor biedt deze serie vele bijzondere mogelijkheden voor een ruimtebesparende inrichting van de badkamer. De producten zijn weliswaar wat gereduceerd in breedte en diepte, maar dit wordt slim gecompenseerd door een grotere hoogte van de keramische objecten. Alle wastafelvarianten zijn bijvoorbeeld voorzien van een opvallend diepe waskom.

Tips voor slim inrichten

Door slim te kiezen en in te delen is er vaak veel ruimte te winnen. Met een wastafelonderkast, een spiegelkast boven de wastafel en eventuele zijkasten aan de wand, ontstaat extra opbergruimte. Wie meer ruimte heeft kan kiezen voor extra kolomkasten met laden, deuren of open schappen. Erg handig is de kolomkast met ingebouwde waskorf, zodat vuile was altijd netjes aan het oog onttrokken is.

Echte ruimtewinners zijn de hoekwastafels van Keramag (met of zonder onderkast). Zo wordt een verloren hoek optimaal benut en blijft er meer wandruimte over voor het plaatsen van bijvoorbeeld een douche en closet. Ook de asymmetrische wastafels met een grote aflegruimte links of rechts van de waskom, zorgen voor extra ruimte. Ook deze wastafel kan strak in een hoek worden gemonteerd.

Voor wie houdt van extra veel aflegruimte en comfort aan de wastafel, is het wastafelblad in combinatie met een of twee wastafels wellicht een optie. De serie Preciosa biedt een grote keuze aan wastafels voor inbouw, onderbouw en opbouw. In combinatie met een wastafelblad naar keuze, ontstaat een zee aan aflegruimte.

De vloer vrij!

Voor een opgeruimd totaal beeld, kiest u voor wandhangende meubels en een wandhangend closet. Daardoor blijft de vloer zoveel mogelijk vrij, wat een ruimtelijke werking heeft. Bovendien dragen wandhangende producten aanzienlijk bij aan schoonmaakgemak.

De badkamerplanner is te vinden op www.keramag.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Nadere informatie over het bovenstaande wordt u graag verstrekt door Pauline van Gulik van Keramag Nederland, telefoon 043 351 12 51 of door Gerda de Graaf van Presstige PR, telefoon 033 245 00 70.

Maastricht, 3 december 2008

KERAMAG Nederland BV

Stationsplein 12 B

6221 BT Maastricht

Tel.: 043 - 351 12 51

Fax 043 - 351 12 94

[email protected]

www.keramag.com

SANITEC GROUP

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular