Op zaterdagmorgen omstreeks 02.30 uur werden drie verdachten, jongens van 18 en 19 jaar uit Alkmaar en Heiloo, opgepakt in verband met diverse vernielingen aan auto's en panden. De jongens hebben inmiddels bekend in de nacht van vrijdag op zaterdag 43 auto's en gebouwen beschadigd te hebben met graffiti. De politie kreeg een tip van twee politiecollega die op hun vrije avond twee verdachten in het oog kregen.

Zij volgden de verdachten over de Lyceumstraat en  de Korte Lyceumstraat naar de Nieuwlandersingel in Alkmaar. Onderweg naar de binnenstad werden diverse vernielingen gepleegd. De jongens konden worden aangehouden. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Uit de daarop volgende verhoren kwam ook de naam van een derde verdachte naar voren. Ook deze kon worden aangehouden.

De aanhouding is een succes in het project ´Sluiproute', waarin de politie Alkmaar extra aandacht besteed aan enkele routes vanuit het centrum waar op uitgaansavonden veel vernielingen worden gepleegd.

bron:Politie Noord Holland Noord