De Westelijke Tuinsteden organiseren op de avond và³à³r Koninginnedag, vrijdag 29 april tussen 20.00 uur en middernacht, een nieuw evenement voor hun inwoners à©n overige Amsterdammers: Sloterplas Koninklijk Verlicht.

Het wordt een groot, gratis spektakel op en rond deze plas. Met rondvaartboten, een openluchtbioscoop bij de Meervaart met de film "Ja Zuster, Nee Zuster", diverse optredens, muziek van Studio West, een optreden van de Sambaband, vuurspuwers en activiteiten op de oevers.

Historische wandeling
De boten varen tussen 20.00 en 23.00 uur. Voor de boten is er per stadsdeel (naast Geuzenveld-Slotermeer gaat het om Slotervaart en Osdorp) een opstapsteiger.

Voor Geuzenveld-Slotermeer is dat de steiger aan de zuidkant van de Burg. Rendorpstraat, aan het eind van de promenade bij de Noordzijde. Deze locatie is tijdens het evenement feestelijk verlicht.

Naast muziek worden er, onder leiding van een gids, historische wandelingen gedaan. Die duren ongeveer een half uur en beginnen om 20.00 uur, 20.45 uur en 21.30 uur. Men komt dan veel te weten over de Sloterplas en omgeving.

Wees er snel bij, want vol is vol! Bij veel belangstelling volgt wellicht om 22.15 uur nog een extra wandeling. Verder zijn medewerkers van Informatiecentrum ParkStad aanwezig voor het houden van vraaggesprekken.

Verlichte bootjeswedstrijd
Bootbezitters worden opgeroepen om tijdens deze Koninginnenacht met hun feestelijk verlichte boot de Sloterplas op te gaan. Vanaf de kade biedt dat een sprookjesachtige aanblik.

Een jury bepaalt uiteindelijk welke boot het mooist verlicht is en een prijs krijgt. Voor toegang tot de Sloterplas zijn tussen 17.00 en
01.00 uur de sluizen geopend.

Iedereen is welkom
Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd. Er is catering aanwezig op de kade bij de Meervaart. Rond middernacht volgt muzikale afsluiting van het feest.

De organisatie nodigt alle inwoners van Amsterdam Nieuw West en de overige Amsterdammers uit om op vrijdagavond 29 april naar de Sloterplas te komen. Zo kunnen wij met zijn allen van "Sloterplas Koninklijk Verlicht" een onvergetelijk feest maken!

bron:Stadsdeel Geuzeveld Slotermeer