Persbericht

Nederlandse overheid geïnteresseerd    

Vianen, 8 maart 2012 - Deutsche Telekom introduceert de derde versie van simko, een nieuwe standaard om mobiele communicatie te beveiligen. De technologie werd voorheen gebruikt door enkel de Duitse overheid voor het beschermen van vertrouwelijke informatie. De nieuwe versie wordt nu voor het eerst beschikbaar gesteld aan andere overheden en het bedrijfsleven. De Nederlandse overheid is een van de geïnteresseerde partijen.
 
Simko is ontwikkeld door T-Systems en Telekom Innovation Laboratories (T-Labs) als een veilige software-architectuur voor smartphones. Het beschermt data en voorkomt dat telefoongesprekken worden afgeluisterd. Mails, contacten, afspraken, sms-berichten, foto‘˜s, geluidsopnames en telefoonoproepen zijn volledig versleuteld en blijven binnen de infrastructuur van een overheid of bedrijf.
 
Twee veilige omgevingen in een smartphone
Dankzij zogeheten micro-kernels is het mogelijk om twee veilige omgevingen binnen à©à©n apparaat te realiseren. Enerzijds een openbare omgeving voor algemeen gebruik; anderzijds een streng beveiligde omgeving voor zakelijk gebruik. Dankzij encryptie blijft de data beschermd, zelfs als het apparaat wordt gestolen of verloren. Dankzij deze structuur is simko eveneens in te zetten bij notebooks en tablets.
 
Open netwerk
Het afgeschermde gedeelte wordt gebruikt bij alle zakelijke communicatie en gegevensuitwisseling. Alleen middels deze beschermde omgeving is toegang te krijgen tot bepaalde overheids- of bedrijfsnetwerken.
Bijna 5000 simko-gebruikers hadden echter voorheen nog een tweede smartphone nodig om agenda‘˜s bij te houden en sociale netwerken te gebruiken. Met het nieuwe open netwerk in deze derde versie van simko is dat niet langer nodig. Dankzij de open omgeving is de simko-smartphone te gebruiken als ieder ander toestel, inclusief navigatie, social networking, WiFi en cameragebruik. De eerste smartphone geschikt voor simko is de Samsung Galaxy S. Andere modellen zullen snel volgen.
 
CeBIT 2012
De nieuwe simko is voor het eerst te zien op CeBIT, van 6 tot en met 10 maart in Hannover. Deutsche Telekom, inclusief T-Systems, staat op stand D26 in hal 4.

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 129 miljoen mobiele klanten, ongeveer 34 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 december 2011). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).
 
Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten.  à¢â‚¬¨
Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/.

Contact
T-Systems Nederland B.V.
Media Relations
Mariëlle van der Werf
Tel.: 0347 327 327
E-mail: [email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular