(Persbericht) Tablet- en smartphone-gebruikers zien kansen, maar lopen tegen beperkingen in dienstverlening aan

Utrecht, 23 augustus 2011 - Smartphone- en tablet-gebruikers kunnen tot wel 38 dagen per jaar terugwinnen, dankzij hogere productiviteit. Dit fenomeen wordt aangeduid met Mobile Economic Time (MET). Hier moeten dienstverleners echter wel op inspelen, want de huidige mobiele toepassingen laten nog veel te wensen over. Dit blijkt uit onderzoek door professor Jayawardhena van de University of Hull en CA Technologies.

Mobile Economic Time
Mobile Economic Time wordt berekend door onder andere te kijken naar het aantal uur dat besteed wordt aan reizen, tv kijken en algemene ontspanning. Dit zijn typische gebeurtenissen waarin mobiele apparatuur wordt gebruikt om contact te zoeken met vrienden en zakelijke relaties, maar ook met merken in het algemeen. Professor Chanaka Jayawardhena: "De uitkomst van 38 dagen geeft het belang van Mobile Economic Time aan. Bedrijven laten veel mogelijkheden liggen als ze hier niet op inspelen. Organisaties die hier serieus werk van willen maken, moeten investeren in een veilige en superieure dienstverlening. Dan komen ze in de gelegenheid om consumenten daadwerkelijk te binden en koopgedrag te beïnvloeden."

Doe meer in dezelfde tijd
Mobile Economic Time stelt consumenten in staat meer te doen in hun beperkte tijd. Deze tijdwinst is alleen te maximaliseren als dienstverleners hun aanbod afstemmen op de behoeften. Zo bleek dat vorig jaar 7,7 miljoen Britten hun last-minute kerstaankopen mobiel wilden doen, maar dat slechts een beperkt aantal van de warenhuizen een mobiele webwinkel heeft. Nederlandse supermarkten bieden apps om boodschappenlijstjes te maken, maar de daadwerkelijke aankoop moet nog in de winkel gebeuren. Consumenten lopen steeds tegen beperkingen aan bij mobiele dienstverlening.

Gartner kondigde in oktober 2010 aan dat de wereldwijde verkopen van tablets richting de 19,5 miljoen stuks zou gaan in 2010. In 2011 zal dit naar 54,8 miljoen stijgen, een groei van 181 procent ten opzichte van vorig jaar. In 2014 verwacht Gartner dat dit meer dan 208 miljoen stuks zal zijn.

Marco van Lieverloo, directeur CA Technologies Nederland: "Bedrijven die weten te innoveren op mobiel gebied kunnen momenteel een grote schare klanten aan zich binden. 42 procent van de Nederlanders ouder dan vijftien jaar is reeds in het bezit van een smartphone. Deze consumenten zullen tijdens hun Mobile Economic Time gebruikmaken van de diensten die perfect op hun wensen zijn afgestemd. Dit zijn de diensten met een goede service, stabiele technologie en veilige informatie-uitwisseling."

CA Technologies Service Assurance
CA Technologies Service Assurance software stelt IT-organisaties in staat om proactief en betrouwbaar in te spelen op de verwachtingen van een dienstverlening, ongeacht de IT-omgeving. Door de aandacht te vestigen op de realisatie van een optimale online klantervaring op smartphones en tablets kunnen organisaties meer omzet halen, klanttevredenheid verhogen en merkwaarde vergroten.

Over Professor Chanaka Jayawardhena
Professor Chanaka Jayawardhena, BSc, MPhil, PhD, MCIM is een expert in services marketing, met name online en mobiele diensten. Chanaka heeft als adviseur gewerkt voor uiteenlopende organisaties waaronder de Britse en Sri Lankaanse overheid. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in onderwijs en onderzoek, schreef meer dan 70 boeken en rapporten, en gaf 50 presentaties en bijdrages aan wetenschappelijke congressen wereldwijd. Chanaka is Professor of Marketing aan de University of Hull.

Mobile Economic Time links
Rapport: http://www.ca.com/gb/metstudy
Blog: http://www.serviceassurancedaily.com/
Video: http://www.youtube.com/watch?v=_tdZsBfDdko
Twitter: #CA_MET

Over CA Technologies
CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com/

Abonneer op CA Technologies

CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Contact:
Co-Workx
Maria Tunnisen
[email protected]
+31 (0)6-19 29 03 19