ING Card introduceert vandaag twee nieuwe creditcards op de Nederlandse markt: de Easy en de Platinum. De bestaande ING Card, sinds vorig jaar maart op de markt, is omgedoopt tot Classic. De kaarten verschillen in design (wit, zwart en platina) en bieden consumenten elk een verschillende limietbandbreedte. De kaarthouder kan daarbinnen zelf zijn limieten kiezen. Uniek voor Nederland is de sms-alert service op alle drie de kaarten. Kaarthouders kunnen automatisch een sms ontvangen wanneer 75% van de bestedingslimiet is gebruikt. Een sms-bericht bij een aankoop boven de 200 euro hoort ook bij de service.

Volgens ING Card helpt de sms-alert consumenten kaartmisbruik eerder te signaleren en extra controle uit te oefenen op bestedingen. Op beide nieuwe kaarten zit evenals op de ING Card Classic een standaard aankoopverzekering (Easy 2000 euro/100 dagen, Classic 5000 euro/200 dagen, Platinum 5000 euro/365 dagen). Daarnaast is flexibel gespreid betalen mogelijk en zelf te regelen via de persoonlijke internetpagina of het call center. Ook voor de twee nieuwe
kaarten geldt dat een betaalrekening bij ING Bank niet verplicht is.

Naast innovatieve en slimme kaartfunctionaliteiten profiteert de consument van tal van aankoopkortingen zoals 5% korting op alle online-aankopen bij bol.com (m.u.v.
Nederlandstalige boeken), exclusieve en scherp geprijsde reisarrangementen bij Holland International en Arke, 8% op een aantal Apple producten en 10% korting op het downloaden van muziek van SONY BMG click4music. Platinum kaarthouders profiteren daarnaast nog eens van een voorkeursbehandeling met structurele korting bij de Wijnbeurs en zijn automatisch lid van het wereldwijde Priority Traveller Programma.

ING Card mikt met haar Classic creditcard vooral op consumenten bij wie sprake is van een gemiddeld creditcard gebruik en op potentiële gebruikers die er nog geen op zak heeft. Aanleiding daarvoor zijn vaak de vooroordelen (weinig controle over uitgaven, onveilig in gebruik, duur, alleen voor veelverdieners) die zij koesteren over creditcards. Met de twee nieuwe kaarten spreekt ING Card echter een andere type gebruiker. Nieuwe en innovatieve toepassingen staan echter bij alle drie de kaarten centraal en dienen kaarthouders met een enorm betaal- en gebruiksgemak (24 uur per dag inzicht in bestedingen, flexibel betalen, vrijwel overal geaccepteerd). Verder vormen de controle over de bestedingen, veiligheid in het gebruik en de lage rente op uitstaande saldi belangrijke speerpunten in de expansie van de creditcardportfolio van ING Card. Het eerste jaar verwierf ING Card in Nederland ruim 90.000 kaarthouders (Classic) en werd de kaart onlangs met groot succes in België geïntroduceerd. Een derde Europees land volgt later dit jaar.

bron:ING

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular