Moeilijk om jongeren te betrekken bij de politiek? Misschien, maar het helpt als je op de plek bent waar jongeren ook zijn. Dat is in ieder geval de achterliggende gedachte voor SMS DEBAT. Met SMS DEBAT brengt Dondersteen Media samen met HotSMS en stichting Kennisnet het digitale debat tussen politici en jongeren in de dagelijkse praktijk. Scholieren kunnen direct hun vragen kwijt aan kamerleden. En politici krijgen een beeld van wat er nu à©cht leeft onder deze belangrijke bevolkingsgroep. Want ook kamerleden als bijvoorbeeld Femke Halsema (GL), Harry van Bommel (SP), Eric Balemans (VVD) of Joost Eerdmans (LPF) sturen hun vragen aan scholieren uit. Alle smsjes die deelnemers ontvangen zijn GRATIS. 
 

Dagelijks even stil staan bij wat je ergens van vindt en je mening formuleren leert scholieren beter stelling nemen, argumenteren en naar andermans standpunten luisteren. SMS is het favoriete en dagelijks gebruikte communicatiemiddel onder jongeren. Met SMS breng je het debat letterlijk dicht bij scholieren à©n kamerleden. Dondersteen Media, Stichting Kennisnet en Hot SMS bieden met dit concept een veilige en persoonlijke manier voor een direct debat tussen kamerleden en scholieren. 
 
.eDemocracy. in de dagelijkse praktijk gebracht, dat is SMS DEBAT. De dienst werkt als volgt: Elke dag dienen leerlingen en kamerleden tà³t 12.00 uur stellingen en vragen in. Dat kan via de website www.smsdebat.nl of door een sms te sturen met als keywoord VRAAG .spatie. gevolgd door de tekst van de vraag naar 4411. De redactie kiest iedere dag à©à©n stelling of vraag uit. Deze vraag van de dag wordt om 12.00 uur precies GRATIS uitgezonden naar alle deelnemers. Nu kunnen scholieren à©n kamerleden reageren op de stelling via sms of de website. Het antwoord sms-en kan door het keywoord ANTWOORD .spatie. gevolgd door de tekst van het antwoord en naar 4411 te sturen. 
 
De stellingen kunnen gaan over het dragen van Lonsdale kleding, over de identificatieplicht of dat een verplicht bezoek aan Auschwitz een goed idee is? Op www.smsdebat.nl zijn alle stellingen met de bijbehorende reacties te zien (onder archief SMS Debat). 
 
bron:Kennisnet