De Snatercup 2005 is een groot succes geworden. Ruim 500 sportende middelbare scholieren, 7 Middelbare scholen uit Alkmaar en omstreken, 7 verschillende sporten, 5 zeer mooie sportaccommodaties in Alkmaar, mooi weer en een goede samenwerking tussen de scholen, het CIOS Alkmaar en het Sportbureau Alkmaar vormden de ingrediënten voor een zeer geslaagde dag.
 

De zeven middelbare scholen uit Alkmaar en omgeving gingen met elkaar de strijd aan om de Snatercup 2005. Er werd gestreden in zeven sporten t.w.: voetbal (Jong Holland), handbal (Alcmaria Victrix), softbal (Alcmaria Victrix), badminton (Oosterhout), hockey (AMHC), basketbal (Hoornse Vaart) en volleybal (Oosterhout).  Per sport kon men punten verdienen voor de school. De scores van de scholen behaald bij de verschillende sporten werden bij elkaar opgeteld en de school met de meeste punten zou uiteindelijk de Snatercup 2005 opeisen. Daarnaast waren er 11 bekers voor de winnende teams per sport.

De winnaar van de Snatercup 2005 is het Bonhoeffer College uit Castricum geworden. Deze school verzamelde de meeste punten uit de verschillende sporten en mag zich een jaar lang winnaar noemen van de Snatercup. De prijsuitreiking vond plaats bij hockeyclub AMHC. 

De einduitslag van de Snatercup 2005:
 
1. Bonhoeffer College
2. C.S.G. Jan Arentsz
3. O.S.G. Willem Blaeu
4. Murmellius Gymnasium Alkmaar
5. Berger Scholen Gemeenschap
6. PCC Blekerskade/Vondelstraat
7. Stedelijk Dalton College

bron:Sportbureau Alkmaar