Op vrijdagavond werd in de regio Noord Holland Noord door de politie gecontroleerd op snelheid door een onopvallende videomotor en een onopvallende videoauto. Alleen de forse overtredingen werden door de patrouilles aan de kant gezet. Vier bestuurders werden op 80km-wegen bekeurd met snelheden van tussen 115 en 125 km per uur.

Op een 70km-weg reed een bestuurder 97. Bij een andere controle werd op de Langevliet te Den Helder een 26-jarige man uit Den Helder in een personenauto geklokt op maar liefst 150 km per uur, terwijl ter plaatse maar 80 km per uur gereden mag worden. Dit kostte de man zijn rijbewijs en ook zijn auto werd in beslag genomen.

Ook werd er door vaste radarposten gecontroleerd op de Oosterblokker. Van de 520 voertuigen die hier passeerden, reden er 67 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 99 km per uur. In Heerhugowaard stond de controleapparatuur op de Rustenburgerweg en de Zuidtangent. Hier reden van de 860 voertuigen er 167 sneller dan 50. Hoogst gemeten snelheid: 91kmper uur.

bron:politie Noord Holland Noord