Een 19-jarige vrouw uit Lelystad is dinsdag door de Rechter-commissaris in Zutphen in bewaring gesteld na te zijn aangehouden voor een serie winkeldiefstallen in Ermelo. Binnenkort zal zij zich tijdens een snelrechtzitting moeten verantwoorden. Haar 21-jarige partner is voorlopig in vrijheid gesteld. De vrouw, zo bleek later, was zaterdagmiddag samen met haar 21-jarige partner en een klein kind in een winkel aan de Stationsstraat met een geprepareerde tas aan het “shoppen” . Zij bleek allerlei cosmetica in de tas te hebben gestopt, waarna men de winkel had verlaten.

Een oplettende getuige stelde het winkelpersoneel in kennis van de diefstal.Met de informatie van de getuige werd de auto opgespoord en één van de personeelsleden bleef bij de auto, terwijl de ander de politie ging bellen. Terwijl deze aanrijdend was, bleek men te zijn vertrokken, maar de gealarmeerde agenten konden de auto klem rijden en hielden de inzittenden aan.

In de auto werden niet alleen goederen afkomstig van deze drogisterij aangetroffen, maar ook van en andere drogisterij en een huishoudspeciaalzaak in Ermelo. Het totale bedrag aan tandpasta’s, scheermesjes, cosmetica, zonnecrèmes en speelgoed bedroeg zo’n 1200 euro! Beide verdachten werden in verzekering gesteld, terwijl het kindje aan familie werd overgedragen. De man is maandag na verhoor in opdracht van de officier van justitie in vrijheid gesteld. De vrouw is voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen en blijft ingesloten voor een snelrechtprocedure.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en ook de man zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de diefstallen. De auto is in beslag genomen en zal mogelijk verbeurd worden verklaard. De getuige, waarschijnlijk een toerist, heeft de aanhouding zien gebeuren en wordt op deze wijze nogmaals bedankt !

bron:Politie Noord en Oost Gelderland