De sneltrein Utrecht - Amsterdam is op vrijdag 13 mei 2005 om 12.48 uur ter hoogte van Breukelen op een graafmachine gebotst. Beide machinisten raakten licht gewond in het gezicht.

De trein en graafmachine liepen behoorlijke schade op. Het treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam ondervond van deze aanrijding tot 14.30 uur ernstige hinder. De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar de oorzaak.

Op de plaats van de aanrijding vonden werkzaamheden plaats voor de verbreding van het spoor. Vermoedelijk ten gevolge van een communicatiefout met het veiligheidspersoneel stak de machinist van de graafmachine over op het moment dat een trein met ongeveer 140 km/uur uit de richting Utrecht naderde. De trein kwam in botsing met de giek van de kraan. De 42-jarige machinist uit IJmuiden van de trein raakte hierbij licht gewond en kon evenals de lichtgewonde 55-jarige machinist van de graafmachine uit Rijsbergen ter plaatse worden geholpen door ambulancepersoneel. De machistencabine van de trein raakte flink beschadigd en de graafmachine was flink ontzet. Geen van de reizigers liep letsel op. Na inspectie kon de trein om 14.30 uur stapvoets verder rijden naar Abcoude. Passagiers, met bestemming Schiphol, zijn vandaar met bussen verder vervoerd.
 
bron:Spoorwegpolitie