(Persbericht) Ontwikkelingsorganisatie drukt kosten met nieuwe oplossing van SAP-dienstverlener

Geertruidenberg, 24 januari 2011 SNV Netherlands Development Organisation maakt sinds enkele maanden gebruik van de SAP on Demand dienstverlening van myBrand. De ontwikkelingsorganisatie realiseert met deze virtualisatieoplossing een significante kostenbesparing. Sinds medio 2009 verzorgt myBrand al de hosting en housing en het technisch en functioneel beheer van het SAP-systeem van SNV. De organisatie gebruikt dit systeem (SAP R/3 ECC 6.0, SAP BI 3.5 en SAP Portal) voornamelijk voor financiële en HR-doeleinden en het genereren en distribueren van managementrapportages.

Aangezien de servers waarop het SAP-systeem draaide dringend aan vervanging toe waren, stond SNV voorjaar 2010 voor de keuze om à³f zelf weer nieuwe hardware aan te schaffen à³f te kiezen voor een SAP on Demand oplossing. De organisatie koos voor de laatste optie omdat deze financieel het meest aantrekkelijk was: zij hoefde geen eigen hardware meer in de lucht te houden en alleen nog maar te betalen voor de daadwerkelijk gebruikte capaciteit. Daarnaast bood deze oplossing optimale flexibiliteit, ook met het oog op het inrichten van testomgevingen en het doorvoeren van upgrades. Speciaal voor SNV creëerde myBrand een nieuwe functionaliteit die naadloos aansluit op de MS SQL-databaseomgeving van de ontwikkelingsorganisatie. Na een vlot verlopen migratie draait het SAP-systeem inmiddels soepel op de servers van myBrand. Als sluitstuk vindt momenteel de migratie plaats van SAP BW 3.5 naar SAP BI 7.0, met als doel een functionaliteituitbreiding. Hiermee worden onder andere de huidige activiteiten van de portal-omgeving vervangen door de standaard BI 7.0-functionaliteit. Eind januari 2011 is naar verwachting deze migratie afgerond en wordt er aansluitend een Business Objects implementatie uitgevoerd.

Vlekkeloze transitie
De samenwerking tussen SNV en myBrand dateert van 2007. De ontwikkelingsorganisatie leerde de SAP-dienstverlener kennen toen deze begin dat jaar de migratie verzorgde van SAP R/3 4.6C naar SAP R/3 ECC6.0. Die samenwerking beviel uitstekend. Toen myBrand in het voorjaar van 2009 de Europese aanbesteding won die SNV had uitgeschreven voor de housing en hosting en het technisch en functioneel beheer van haar SAP-systemen was de ontwikkelingsorganisatie dan ook uitermate tevreden. Niet alleen bood de SAP-dienstverlener de beste prijs-kwaliteitverhouding, ook was het een partij die qua werkwijze en cultuur bewezen had prima te passen bij SNV. Dat dit geen misrekening was, bleek al direct tijdens de transitie. Deze verliep behalve volgens plan ook geruisloos: de business kon ongestoord doorgaan. Hetzelfde gold voor de recente overgang naar het SAP on Demand platform van myBrand.

Pragmatische werkwijze
Peter van Oosten, ICT Manager bij SNV, is vol lof over de dienstverlening en de medewerkers van myBrand: à¢â‚¬Å“myBrand zet kundige mensen in die goed bereikbaar en benaderbaar zijn. Doordat we niet eerst allerlei formaliteiten en plichtplegingen hoeven te vervullen, kunnen we snel schakelen. Ook de pragmatische, oplossingsgerichte werkwijze van de myBrand medewerkers spreekt ons aan. Hun hele handelen ademt betrokkenheid, commitment en daadkracht. Een verademing.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Met de dienstverlening aan SNV hebben wij onze reguliere SAP on Demand dienstverlening uitgebreid zodat wij, zonder het uitvoeren van een database of operating systeem conversie, hun systemen kunnen hosten. Hiermee is onze dienstverlening zodanig breed dat wij voor het merendeel van de bestaande SAP omgevingen dezelfde flexibiliteit en transparantie biedenà¢â‚¬ zegt Marco Buijk, Sales Manager bij myBrand. à¢â‚¬Å“Zo kunnen we nu ook organisaties als SNV die gebonden zijn aan Microsoft producten ontzorgen, zonder OS/DB-migratie en/of andere bijkomende kosten. Dat stelt ons in staat een geheel nieuwe markt aan te boren.à¢â‚¬

Over SNV
SNV Netherlands Development Organisation is een internationaal opererende ontwikkelingsorganisatie met haar thuisbasis in Den Haag. Met ruim 40 jaar ervaring zijn SNV-medewerkers actief in 32 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de Balkan. SNV ondersteunt nationale en lokale spelers binnen de overheid, de civiele en de private sector in het vinden en implementeren van lokale oplossingen voor sociale en economische ontwikkeluitdagingen. SNV stimuleert minderbedeelden en stelt hen in staat hun capaciteiten te versterken en daarmee uit de armoede te komen. SNV doet dit door het beschikbaar stellen van kennisontwikkeling, netwerken en aanbevelingen op nationaal en internationaal niveau.

Partnerships met andere ontwikkelingsorganisaties en de private sector zijn integraal onderdeel van SNV‘˜s aanpak. Het resultaat van deze aanpak is dat inwoners van meer dan 32 landen profiteren van een verbeterde toegang tot productie, inkomen en werkgelegenheid en de kwaliteit van basisvoorzieningen zoals educatie, water en energie.
Meer informatie over SNV vindt u op www.snvworld.org

Over myBrand
myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, projecten, support en exploitatie. De integrale SAP-dienstverlener combineert een brede kennis van zaken met een pragmatische aanpak en veel ervaring en richt zich vooral op de corporate midmarket. myBrand is opgericht in 2004 en heeft vestigingen in Geertruidenberg en Oegstgeest. Er werken meer dan 150 mensen. Ruim zeventig procent van hen is aandeelhouder in het bedrijf.

Bekende namen in het klantenbestand van myBrand zijn onder andere: Koninklijke BAM, Bruna, Compass Group, DOMO Polypropylene, Hans Anders Retail Group, Koninklijke Gazelle, Kawasaki, Stork, Talis, Fair Trade Original, Coop, Grolsch en Visscher Caravelle.
Meer informatie over myBrand vindt u op www.mybrand.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE: Voor meer informatie of hoge resolutiemateriaal klik op de link in de bovenstaande balk of neem contact op met onderstaande contactpersonen.

myBrand
Seger Theuns
Tel. +31 (0)162 - 571 535
[email protected]

The Communication Force
Anke van de Vliet
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular