De regiegroep GrijsWerkt gaat onderzoek doen naar de afspraken die de sociale partners tot dusverre hebben gemaakt over leeftijdsbewust personeelsbeleid. Dit maakte staatsecretaris Van Hoof op 5 oktober bekend in Diemen bij een congres van Randstad over leeftijdsdiversiteit.

CAO-afspraken zijn, aldus Van Hoof, een belangrijke motor voor veranderingen op de werkplek. Afspraken in CAO's over leeftijdsbewust personeelsbeleid zijn een belangrijke steun in de rug van personeelsmanagers die daarmee aan de slag willen. Vaak stuiten zij bij de werkgever op vooroordelen over oudere werknemers. In CAO's kunnen afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld scholing voor oudere werknemers, functieverandering, werkdruk en belastbaarheid.

Van Hoof wil met het onderzoek te weten komen waar de sociale partners op dit moment staan als het gaat om leeftijdsbewust personeelsbeleid en wat er van dat beleid wordt waargemaakt.

De regiegroep GrijsWerkt is ingesteld om de cultuuromslag te bevorderen die nodig is om ouderen langer aan de slag te houden. Een belangrijke taak voor de commissie is om werkgevers en werknemers te overtuigen van de noodzaak om langer te blijven werken en vooroordelen over oudere werknemers aan te pakken.

bron:SZW