à¢â‚¬Å“Steeds meer mensen zijn op zoek naar antwoorden. Geregeld denkt men dat de antwoorden buiten hun zelf liggen. Bij intuïtieve ontwikkeling doen we net het omgekeerde. De focus ligt bij het leren kennen van jezelf met je intuïtie. Het gevolg hiervan is dat je jezelf beter leert kennen en begrijpen.à¢â‚¬ zegt Sofie Stiers (creatief- en transpersoonlijk psychotherapeute, coach & counselor in organisaties).
Als we vragen ´Wat is intuïtie?à¢â‚¬ zegt Sofie Stiers: Je kan stellen dat het een onderdeel is van je persoonlijkheid. Je zou het kunnen vergelijken met een vaardigheid die je kan ontwikkelen. Net zoals bij het bespelen van een muziekinstrument. Hoe meer je speelt, hoe beter je het kan gebruiken. Zo is het ook bij intuïtieve ontwikkeling: hoe meer je aandacht geeft aan je intuïtie, je er mee verbindt en naar luistert, hoe beter je ´de stem‘˜ van je intuïtie gaat horen. Wanneer het normaal is naar je intuïtie te luisteren en er naar te handelen, zal je steeds uitgebreider toegang krijgen tot informatie die je inzicht geeft in jezelf, je patronen, je keuzes en onverwachte voorvallen in je leven enz.
Soms hoor ik zeggen ´ik heb geen intuïtie‘˜, maar dat is niet zo. Iedereen heeft een intuïtie, het is een kwestie van leren gebruiken en het herkennen van de signalen.
Het kan wel zijn dat je intuïtie verbonden is met pijnlijke ervaringen waardoor je je intuïtie niet meer durft horen of automatisch de signalen negeert. Meestal is het een combinatie van niet durven vertrouwen op zichzelf en niet weten hoe de signalen van de intuïtie te herkennen.
Door het naar binnen brengen van de aandacht, het innerlijk rustig maken en het luisteren naar je intuïtie krijg je meer contact met je gevoelens. Dit zijn zowel de leuke als de pijnlijke gevoelens. Onze intuïtie toont ons wat (nog) verwerkt moet worden om vrij te leven.
Online leren wordt de laatste jaren meer en meer gebruikt en vindt nu ook haar toepassingen in persoonlijke ontwikkeling. Via www.ylia.be biedt Sofie Stiers een ´online cursusruimte‘˜ aan voor persoonlijke ontwikkeling. Hier vind je momenteel ook een online cursus intuïtieve ontwikkeling gespreid over zeven weken. Dit is een basiscursus om je op gang te helpen. Om mensen vrijblijvend te laten kennis te maken met deze techniek, kan je een gratis account aanmaken of kan je met een paar klikken starten met je online cursus intuïtieve ontwikkeling! Waar wacht je nog op?

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular