Sofon Guided Selling, software voor het versnellen en vereenvoudigen van het verkoop-, offerte- en orderproces, is nu beschikbaar voor SAP gebruikers. SAP heeft de Connector gecertificeerd voor SAP ERP.

Sofon speelt hiermee in op de toenemende vraag naar een betere ondersteuning van het klantspecifieke en vaak complexe verkoopproces bij SAP-gebruikers. De snelheid en accuratesse waarmee bedrijven reageren op wisselende en individuele klantvragen bepaalt in sterke mate de scoringskansen. Sofon Guided Selling software begeleidt verkopers, verkoopkanalen en verkoopbinnendienst, zodat zij met minder kennis en inspanning, betere offertes en orders samenstellen, op kantoor, bij de klant of onderweg.

 
De SAP Connector is ontwikkeld in samenwerking met SAP dienstverlener Uphantis.
Marijn Schouten, Director Business Development van Sofon: “We wilden graag een SAP-interface op basis van de nieuwste SAP-technologie. Voor ons een strategische keuze om SAP-gebruikers nog beter van dienst te kunnen zijn. We zijn voor de ontwikkeling met Uphantis in zee gegaan vanwege de professionele en betrouwbare indruk die we van het bedrijf hadden. Bovendien was Uphantis bereid om ook na de ontwikkeling als implementatiepartner op te treden en voor onze klanten eventuele aanpassingen door te voeren. We kunnen onze klanten nu een kant-en-klaar product aanbieden voor de koppeling van onze software met hun SAP-systemen. Het scheelt ook erg veel in de kosten vergeleken met de vroegere situatie, toen voor elke klant opnieuw de interface ontwikkeld moest worden.”
 
Uphantis ziet een markt voor dergelijke koppelingen, zeker sinds SAP de technologie hiervoor faciliteert. Erik Versteijnen, Managing Director van Uphantis Logistics Integration: “Op basis van deze technologie, het Process Integration-platform, hebben Uphantis en Sofon de connector volgens standaardrichtlijnen ontwikkeld. Hierdoor kon het proces binnen ongeveer twee maanden worden doorlopen. We hebben niet alleen de benodigde technische SAP-kennis, maar ook de logistieke kennis om voor de Sofon-software de vertaalslag naar SAP te kunnen maken. Verder hebben we ons entrepreneurschap ingebracht. We verdienen onze ontwikkelkosten pas terug als de klanten van Sofon deze connector aanschaffen.”
 
Doordat de SAP-connector volgens de SAP-richtlijnen werd gebouwd verliep de certificering door SAP soepel. Hierbij wordt door SAP niet alleen gekeken naar de integratie, maar ook naar de stabiliteit, documentatie, upgrades, etc. André Willems, Business Development Manager EMEA van SAP: “Certificering van de integratie waarborgt een goede koppeling tussen Sofon en SAP. Voor bedrijven die onze producten in combinatie inzetten dient de certificering als kwaliteitsstempel. Bovendien heeft de klant met Uphantis direct een ervaren SAP partner aan boord voor het implementatietraject”.
 
 
“Certificering is voor ons ook een deuropener,” zegt Marijn Schouten. “We kunnen klanten met SAP-software laten zien dat we kunnen zorg dragen voor de juiste koppeling met onze software.”
 
Over SofonSofon is leverancier van verkoopondersteunende software onder de naam Sofon Guided Selling. Sofon Guided Selling draagt bij aan het realiseren van een foutvrij, efficiënt en transparant verkoopproces van zowel directe verkoop, verkoop via Internet als verkoop via dealers. Met Sofon kunnen met name complete offertes, contracten, orders en andere verkoopdocumenten eenvoudig worden gecalculeerd, geconfigureerd en samengesteld in iedere wenselijke taal. Sofon gebruikers zijn middelgrote en grote, internationaal georiënteerde bedrijven die klantspecifieke producten of diensten leveren zoals Philips Medical Systems, Ricoh, Elekta Oncology Systems, Douwe Egberts Coffee Systems, Schmidt Group, Delta Lloyd en OHRA. Sofon heeft verkoopkantoren in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en de USA en partners in een groot aantal andere landen. Voor meer informatie: www.sofon.com.
 
Over Uphantis
Uphantis is als ICT dienstverlener een expert in de toepassing van geavanceerde technologieën en methodes voor het integreren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen binnen middelgrote en grote organisaties. Tot het leveringspakket behoort management­consultancy, projectconsultancy, organisatie & beheer en producten voor de integratie van bedrijfsprocessen, dit alles inclusief de technische realisatie. Voor meer informatie: www.uphantis.com.
 
Voor meer informatie
Sofon, Marijn Schouten, tel. +31 (0)40- 267 98 14, e-mail [email protected]
Uphantis, Henny Hurkens, tel. +31 (0)318- 43 97 80, e-mail [email protected]