Nieuwe versie verbetert processen en integreert systemen

Amsterdam, 10 februari 2010 - Software AG introduceert webMethods 8. Met deze nieuwe release van het webMethods-platform kunnen organisaties een open architectuur combineren met reeds gedane investeringen in de infrastructuur. Ze kunnen met webMethods 8 tijd en kosten besparen bij het verbeteren van processen en het integreren van systemen. Bovendien kan webMethods 8 de productiviteit van eindgebruikers drastisch verhogen doordat IT veel nauwer kan samenwerken met de business. Meer dan tweehonderd klanten wereldwijd maken reeds gebruik van deze nieuwe versie van webMethods.

webMethods 8 biedt veel nieuwe functionaliteit binnen de gehele reeks van producten die het webMethods-platform bevat. Voorbeelden hiervan zijn Enterprise Integration, B2B, Business Process Management, Business Activity Monitoring (BAM) en SOA-governance (CentraSite). Hoewel Software AG nog bezig is met de overname van IDS Scheer, kunnen organisaties al de producten van webMethods 8 inzetten in combinatie met de producten van ARIS. De procesmodellen waarmee webMethods en ARIS werken, zijn namelijk onderling uitwisselbaar.

De nieuwste versie van webMethods bevat de volgende uitbreidingen:

- CentraSite ActiveSOA, een geïntegreerde repository voor business services. Hiermee kunnen organisaties Business Process Management (BPM) en Service-Oriented Architecture (SOA) op elkaar afstemmen met een enkel systeem voor het vastleggen van middelen. De repository faciliteert hergebruik. Bovendien kunnen zowel de business als IT-afdelingen de services aanpassen op basis van change management-principes.
- Sterk uitgebreide faciliteiten voor Business Process Management dankzij een nieuw denkmodel dat is gericht op de productiviteit van eindgebruikers. Deze uitbreiding richt zich op dynamische werkruimtes, taakgedreven beslissingen en ad-hoc werkprocessen.
- Een op Eclipse-gebaseerde ontwikkelomgeving. Hiermee kunnen IT-afdelingen services ontwikkelen, processen ontwerpen en de levenscyclus van services en processen beheren.
- Ingebouwde Business Intelligence voor het leveren van procesanalyses aan kenniswerkers. Hiermee zijn kenniswerkers in staat om eenvoudig real-time prestaties te vergelijken met trends uit het verleden, zodat beslissers gefundeerde besluiten kunnen nemen.
- Selfservice voor gebruikers door middel van op hen afgestemde applicaties, sjablonen voor werkruimtes en fors uitgebreide mogelijkheden voor ‘˜employee empowerment‘˜.
- Nieuwe voorzieningen voor het virtualiseren van services en het afdwingen van policies. Hierdoor kunnen veranderingen in de technische infrastructuur worden aangebracht - zonder dat deze invloed hebben op de processen en applicaties.
- De message broker in webMethods 8 is nu nog schaalbaarder. Dit is onder andere mogelijk door de introductie van een op policies gebaseerde clusteringtechnologie. Veranderingen in policies worden hierbij door de webMethods ESB geaccepteerd zonder dat dit tot haperingen leidt.

# # #

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG‘˜s oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft veertig jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2008 boekte Software AG een omzet van 847 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com

Contact
Eefje Bouwmans
Marketing Manager Benelux
Software AG
[email protected]
Telefoon 020 581 4100

Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
[email protected]
Telefoon 06 24 24 56 79