Amsterdam, 7 oktober 2009 - SWIFT heeft Software AG het SWIFTReady Financial EAI label voor 2009 toegekend. Dit is het hoogste certificaat dat SWIFT, de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications, toekent voor interoperabiliteit. Deze certificatie bevestigt het marktleiderschap van Software AG voor het verbinden van systemen binnen en met organisaties die zich richten op financiële diensten.

Om de positie te versterken in de markt voor SWIFT-oplossingen, heeft Software AG recent Teconomic AG overgenomen. Teconomic voorziet in veelomvattende IT-adviseringsdiensten en -oplossingen voor de Europese financiële markt. Door de combinatie van software met diensten van beide organisaties wil Software AG niet alleen haar marktaandeel vergroten. De overname laat tevens het commitment van Software AG zien voor het ondersteunen van industriestandaarden door het uitbreiden van de ondersteuning voor berichten die zijn gebaseerd op ISO 20022 en het leveren van meer ondersteuning voor SWIFTNet-diensten en marktinitiatieven zoals TARGET2, T2S en SEPA (Single Euro Payments Area).

à¢â‚¬à…“Financiële instellingen hebben momenteel met steeds meer uitdagingen te maken, zegt Mark Rhoden, directeur van Software AG in Nederland. à¢â‚¬à…“Een flexibele, aanpasbare en veilige IT-infrastructuur is dan ook essentieel om de concurrentie voor te blijven en te voldoen aan de wijzigingen in de wet- en regelgeving. Door onze gecombineerde software en diensten kunnen wij financiële instellingen voorzien van zowel technische hulpmiddelen als business-tools die nodig zijn voor een effectieve integratie met het SWIFT-netwerk. Hij geeft tevens aan dat financiële instellingen hierdoor in staat zijn om zich snel aan te passen aan drie grote uitdagingen: de wijzigingen van de nationale wet- en regelgeving, de continue marktconsolidatie en de eisen die worden gesteld aan een verbeterd risicomanagement.

Software AG heeft wereldwijd meer dan 500 financiële instellingen als klant, waaronder de grootste of snelgroeiende banken. Software AG´s webMethods SWIFT-module is gebouwd op de webMethods ESB, die flexibiliteit levert door het integreren van applicaties en door het verbinden van reeds gedane investeringen in technologie.

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG´s oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft veertig jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2008 boekte Software AG een omzet van 721 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com

Contact
Eefje Bouwmans
Marketing Manager Benelux
Software AG
[email protected]
Telefoon 020 581 4100

Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
[email protected]
Telefoon 06 24 24 56 79

Website: http://www.softwareag.com