Het team van Sogeti is zaterdag 30 september jl. Nederlands kampioen Bedrijvenschaak geworden. Het kampioenschap vond plaats bij het Centraal Bureau voor de Statistiek in Voorburg en werd georganiseerd door het CBS in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB). Er namen 26 teams van 21 bedrijven uit overheid en bedrijfsleven deel.

Sogeti verdedigde de titel die in 2005 bij het Kadaster ook al behaald was. Met onder meer de grootmeesters Sadler en De Vreugt in de gelederen waren ze ook dit jaar favoriet. Op ruime afstand werd het team van Philips verrassend tweede, terwijl PGGM de derde plaats bezette.

Het NK Bedrijvenschaak zit de laatste jaren in de lift. Zowel het aantal deelnemende teams als de gemiddelde speelsterkte in de breedte was in dit toernooi hoog. Ook de KNSB ziet het belang van schaken bij bedrijven en overweegt de invoering van een bedrijfslidmaatschap van de KNSB, aldus KNSB-bestuurslid Esther de Kleuver aan het einde van het toernooi.

Ten slotte werd het “estafettestokje” overhandigd door directeur-generaal van het CBS de heer G. van der Veen, aan plaatsvervangend secretaris-generaal mevrouw Gout van het Ministerie van Defensie de organisator van het NK Bedrijvenschaak 2007. Het estafettestokje is door de organisatie van het kampioenschap in 2003, de Informatiebeheergroep, ingesteld en houdt in dat de organisator zelf een opvolger benadert, waardoor het kampioenschap op steeds verschillende locaties door verschillende bedrijven wordt georganiseerd.

bron:CBS