SOLVAY NV maakt vandaag bekend dat ze een principeovereenkomst met RENOLIT A.G. heeft ondertekend met het oog op de verkoop aan RENOLIT van de hele afdeling Industriële Folies die actief is in de productie, marketing en verkoop van kunststoffolies. Beide partijen beginnen binnenkort aan exclusieve gesprekken hierover en hopen de transactie nog dit jaar rond te krijgen, op voorwaarde van sociale procedures en goedkeuring van de bevoegde overheden.

De overeengekomen prijs van de transactie is 330 miljoen EUR. SOLVAY's activiteiten op het gebied van harde kunststoffolies worden, zoals afgelopen januari bekend werd gemaakt, aan Ineos verkocht en maken geen deel uit van deze transactie.

De activiteiten Industriële Folies van SOLVAY vinden voornamelijk plaats in Europa, met negen fabrieken in acht landen; daarnaast wordt er geproduceerd in de Verenigde Staten in Commerce (Californië) en in China en Brazilië via twee joint ventures. De producten zijn bestemd voor tal van toepassingen, zoals medisch materiaal, zwembaden, meubels, bouwmaterialen, kantoorbenodigdheden, auto-onderdelen en diverse soorten consumptiegoederen. Solvay's Industriële Folies genereerden in 2004 met 2.200 werknemers een totale omzet van ca. 470 miljoen EUR.

Door deze transactie zouden de Industriële Folies opgenomen worden in een groep die de ontwikkeling van kunststoffolies als core business beschouwt. Daarnaast zou de activiteit SOLVAY Industriële Folies voor deze groep een coherente diversificatie en versterking betekenen.

"De strategische prioriteit van de SOLVAY-groep ligt in het realiseren van duurzame en rendabele groei in specifieke domeinen in de farmaceutische, chemische en kunststofsector," verklaarde Aloïs Michielsen. "Om deze doelstellingen met onze industriële folies te bereiken, moeten we een grote strategische stap zetten," zei Michielsen. "We zijn daarom erg verheugd dat deze activiteit opgaat in RENOLIT, een wereldwijd begrip op het gebied van kunststoffolies," voegde hij toe.

"SOLVAY's Industriële Folies zijn voor ons een essentieel platform, waarmee RENOLIT zijn diversificatie, marktpositie en groeistrategie aanzienlijk kan ontwikkelen," verklaarde Dieter Dengl, voorzitter van de Raad van Toezicht van RENOLIT A.G. "De activiteiten die wij willen verwerven zijn voor ons een aanvulling wat betreft bedrijfsportefeuille, geografisch bereik en expertise, in het voordeel van onze klanten." zei hij.

RENOLIT A.G. is een internationale marktleider in de productie van hoogwaardige thermoplastische films voor oppervlakteafwerking en andere technische toepassingen. Dit onafhankelijke familiebedrijf, dat wat betreft kwaliteit en innovatie al meer dan vijftig jaar een maatstaf is, heeft 2.300 werknemers, verspreid over zestien dochterondernemingen.

Wat betreft technische expertise, modern productdesign en klantgerichte service heeft het merk RENOLIT wereldwijd een uitstekende reputatie. (www.renolit.com)

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische groep met zetel in Brussel en actief in 50 landen met ruim 30.000 medewerkers. In 2004 haalde de groep een geconsolideerde omzet van 7,9 miljard EUR in drie activiteitssectoren:

Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. Solvay staat in de Euronext 100-index bij de Europese topbedrijven genoteerd.

bron:Solvay N.V