Sonja Tol is voorlopig met afstand de beste degenschermster van Nederland. De Haagse marineofficier, lid van Des Villiers, bewees dat vanmiddag bij de nationale titelstrijd in Leiden.

Tol was ook in de finale tegen Timandra de la Fontaine (Scaramouche) oppermachtig: 15-5. Nicolette Kok en Anthea van de Kraan kregen het brons omgehangen.
 
Bas Verwijlen prolongeerde de Nederlandse degentitel. De titelverdediger uit Oss was vandaag in Leiden in de eindstrijd duidelijk de meerdere van de Haagse routinier Stefan Damen: 15-9. Delftenaar Wissen Boudewijn en Wouter den Otter mochten als de nummers drie op het erepodium plaatsnemen. Veelvoudig titelhouder Arwin Kardolus ontbrak op het appel. De Zoetermeerder voelde zich onvoldoende getraind.
 
Djinn Geurts bleef nationaal schermkampioene op floret. Dat was verrassend omdat de favoriete Indra Angad-Gaur ditmaal wel meedeed in Leiden. Geurts versloeg in een spannende finale Saskia van Erven, de bedwingster van Angad-Gaur in de halve eindstrijd, met 15-14. Laura van Gijlswijk kreeg de andere bronzen medaille.
Sebastiaan Borst werd de nieuwe Nederlandse schermkampioen op floret bij de mannen. De OKK'er onttroonde titelverdediger Sebastiaan Combà© (Scaramouche) in de finale met 15-9. Oud-kampioen en favoriet Matthijs Rohlfs en Arnaud Holstege eindigden als derde.
 
Reinout Romijn volgde ploeggenoot Teun Plantinga op als Nederlands kampioen op sabel. De schermer van Prometheus uit Delft was in de finale met 15-9 te sterk voor Tijmen Ros (Pallos). Veteraan Oscar Kardolus en Sef Laschek reikten in Leiden tot het brons.
Bij de vrouwen was Bonnie van Vuure de beste. In Leiden prolongeerde zij haar Nederlandse titel op sabel. De schermster van La Prime won in de finale met overmacht van Jean-Marie Stam, lid van Prometheus: 15-5. Het brons op dit wapen ging naar Sietske van der Werff en Eline Snoek.
 
bron:NOC*NSF