Sonos Inc. heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf de Europese onderneming heeft gelanceerd en dat het bekroonde Sonos(TM) Digital Music System vanaf juni zal worden geleverd aan Europese liefhebbers van digitale muziek. Het Sonos Digital Music System is het eerste en enige digitale muzieksysteem voor meerdere ruimtes met een draadloze besturingseenheid met lcd-kleurenscherm waarmee consumenten al hun digitale muziek overal in huis kunnen afspelen en deze kunnen bedienen vanuit hun handpalm. 

De Europese onderneming van Sonos zal gevestigd zijn in Hilversum, Nederland en zal worden geleid door de directeur Sales & Operations voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, Ingvar Meijers. Voordat Meijers in dienst trad bij Sonos leidde hij de Europese verkoop bij Sitecom, een leverancier van particuliere en zakelijke netwerkapparatuur. Ook bracht hij meer dan negen jaar door bij Microsoft waar hij meewerkte aan de Europese lancering van de Xbox. 
 
'De Europese vraag naar een digitaal muziekapparaat dat in meerdere ruimtes gebruikt kan worden is over de laatste twee jaar toegenomen,' zei Ingvar Meijers, directeur Sales & Operations bij Sonos Inc. 'De populariteit van digitale muziek in Europa blijft de verwachtingen van analisten overstijgen en ik ben zeer verheugd om een bijdrage te kunnen leveren aan de levering van Sonos aan liefhebbers van digitale muziek in Europa.' 
 
Het Sonos Digital Music System krijgt erkenning van zowel redacties als van de internationale ontwerpgemeenschap met betrekking tot de prestaties en ontwerpkwaliteiten van het product. Het systeem heeft de prijs '2005 iF Product Design' gewonnen en werd genoemd als 'Best of Audio' tijdens de uitreiking van de CEA Innovations Awards in 2005. De Wall Street Journal meldde: 'het Sonos-systeem is met gemak het beste product voor music streaming dat ik ooit gezien en getest heb. Het is de Lexus in deze categorie.' 
 
'Sinds we het product in januari gelanceerd hebben is de vraag uit het buitenland overweldigend geweest,' zei John MacFarlane, CEO van Sonos Inc. 'We zijn zeer verheugd om ons bekroonde muzieksysteem te kunnen leveren aan liefhebbers van digitale muziek in heel Europa en we hopen dat we hen de ultieme ervaring kunnen bieden om in meerdere ruimtes tegelijk naar muziek te kunnen luisteren.' 
 
Het Sonos Digital Music System bestaat uit twee stijlvolle onderdelen: de Sonos(TM) ZonePlayer, een genetwerkte audiospeler die muziek verspreidt, speelt en versterkt in iedere willekeurige 'zone' in huis en de Sonos(TM) besturingseenheid, een draadloos handapparaat met een kleurenscherm waarmee de gebruiker overal toegang heeft tot de muziek en deze kan aanpassen en bedienen -- van de slaapkamer tot de achtertuin. 
 
De ZonePlayer levert een fantastisch geluid in iedere kamer van het huis via een krachtige en compacte kanaalversterker van 50 watt met audiospecificaties van componentkwaliteit. De ZonePlayer kan een grote variëteit aan muziekbestanden afspelen, waaronder MP3, WMA, AAC (MPEG4), FLAC, AIFF, Ogg Vorbis en WAV, die zijn opgeslagen op een PC, Mac of Network Attached Storage (NAS), en wordt geleverd met Internetradiostations die aan de voorkeur van de gebruiker kunnen worden aangepast. Ingebouwde bedrade en draadloze capaciteiten bieden de gebruiker flexibiliteit wat betreft de installatie en dit zonder enige bijkomende kosten. 
 
De intuïtieve besturingseenheid, ontworpen met een lcd-kleurenscherm en een scrollwiel, biedt consumenten eenvoud -- kies een zone, een muziekstuk en druk op spelen -- onbelemmerd door direct-zicht. Muziekliefhebbers kunnen hetzelfde muziekstuk tegelijkertijd in iedere kamer afspelen of verschillende muziekstukken in verschillende kamers, een avondvullende speellijst samenstellen of hun collectie opnieuw ontdekken door willekeurig afspelen te selecteren. De mogelijkheden zijn praktisch onbeperkt. Het hoogresolute lcd-scherm toont wat er in iedere zone op ieder tijdstip wordt gespeeld, inclusief de beschikbare albumkunst. 
 
Sonos zal een introductiepakket aanbieden met twee Sonos ZonePlayers en een Sonos besturingseenheid. Aangezien het systeem uitgebreid kan worden tot 32 zones worden bijkomende ZonePlayers en besturingseenheden apart verkocht. De definitieve prijs is nog niet bekendgemaakt. 
 

bron:Sonos