Persbericht

Daar is die dan eindelijk echt officieël aan het publiek getoond, de Sony Xperia Z1. Voordat deze telefoon op 4 september in Berlijn bij de IFA werd getoond, was er al een heleboel gelekt. Zo was de promo video al vrij gekomen, een paar uur voor de echte release, en bleken vele van de geruchten over de specificaties te kloppen. Desalniettemin is het wel gewoon een top toestel, welke er ook nog een goed uitziet (wat wel altijd onze verwachtingen zijn van Sony).

De opvolger van de Xperia Z lijkt niet alleen qua naam erop, ook komen enkele functies overeen. Zo is de Sony Xperia Z1 ook water- en stofdicht, ook de knoppen komen overeen. Er is wel een verschil te ontdekken: De Xperia Z1 heeft een mooi metalen frame die ervoor zorgt dat het geheel stevig aanvoelt. Ook heeft het een indrukwekkende 20 megapixel camera!

Enkele specificaties van de Sony Xperia Z1 op een rijtje:

- 5 inch IPS LCD Full HD Scherm met een resolutie van 1920x1080
- 20,7 megapixel camera aan de achterkant (Sony zegt hierover dat het hiermee dezelfde foto's maakt als een compactcamera. En het is ook nog eens een groothoeklens)
- 2 megapixel camera aan de voorkant
- 2 GB RAM
- 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon 800
- Opslagcapaciteit van 32 GB (uitbreidbaar met een microSD-kaart)
- Accu van 3000 mAh

Eind september zal de Sony Xperia Z1 in Nederland te koop zijn en zal los 649 euro gaan kosten. Een Sony Xperia Z1 Abonnement of sim-only is aan te raden om wat op de prijs te drukken.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform