Persbericht

De Sony Xperia Z2 werd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd en zal het nieuwe Android vlaggenschip zijn van het Japanse bedrijf voor de komende zes maanden. Het toestel beschikt over een 5,2-inch scherm met een 1080p resolutie en de 20,7-megapixel camera is voor het eerst in staat om video’s op te nemen in 4K. Een ander leuk aardigheidje is dat je in de doos van de Xperia Z2 ook een setje oordopjes vindt met digitale ruisonderdrukking.

Sony Xperia Z2 Kopen

Onder het scherm vinden we een quad-core Snapdragon 801 processor van Qualcomm geklokt op 2,3GHz in combinatie met 3GB aan RAM, een 30% snellere Adreno 330 GPU en 16GB aan opslag met microSD ondersteuning tot maximaal 64GB. Ondanks het enorme scherm zal je met de Sony Xperia Z2 niet in te hoeven zitten over de accuduur, want deze heeft maar liefst een capaciteit van 3200mAh waarmee je het eenvoudig de gehele dag zal uithouden.

Het 5,2-inch scherm mag dan een stuk groter zijn in vergelijking met zijn voorganger, maar Sony is erin geslaagd om de Xperia Z2 zowel dunner als lichter te maken. Het Omni-balance ontwerp van de Sony Xperia Z2 is namelijk slechts 8,2mm dik en het frame is gemaakt van aluminium met een glazen voor- en achterkant. Een ander belangrijk aspect van de behuizing is de IP55/58 certificatie, wat in de praktijk betekent dat het water- en stofbestendig is.

Op de voorkant heeft het scherm nog steeds een resolutie van 1920 x 1080p (423 pixels-per-inch), echter zijn er wel de nodige veranderingen doorgevoerd. Sony heeft zich met de Sony Xperia Z2 namelijk volledig gericht op het verbeteren van de beeldkwaliteit, dankzij de Triluminos kleur technologie en de X-reality engine ziet het scherm er veel helderder en mooier uit. Daarnaast zorgt de IPS technologie van het paneel er zelf voor dat er niet langer problemen zijn met de kijkhoeken van het toestel.

De camera beschikt over een 20,7-megapixel Exmor RS sensor met de BIONZ beeldprocessor, en enkele softwarematige veranderingen, waaronder de mogelijkheid tot het schieten van 4K video’s en digitale beeldstabilisatie. Verder is het mogelijk om de focus te veranderen van foto’s die al geschoten zijn en is er een 120 frames per seconde modus bijgekomen voor het maken van slow-motion video’s.

De Sony Xperia Z2 is vanaf 7 april verkrijgbaar in Nederland en zal de concurrentie aan moeten gaan met de Galaxy S5 en de HTC One (M8). Een Sony Xperia Z2 kopen is al mogelijk vanaf 45 euro per maand. 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform