Tegen de wil van de Tweede-Kamer in heeft staatssecretaris Wijn alsnog besloten om via slinkse wijze de ontslagvergoedingen extra te belasten. De SP is hier net als de FNV en MKB Nederland woedend over en heeft dan ook meteen via schriftelijke vragen opheldering gevraagd over deze zaak.  

Het besluit van Wijn is volgende week donderdag onmiddellijk ingegaan en heeft tot gevolg dat 55-plussers die een uitkering van meer dan 70% van hun laatstverdiende loon krijgen, hierover 26% extra belasting moeten betalen. Voor mensen onder de 55 geldt dat wanneer deze uitkering meer dan 100% van hun laatstverdiende loon bedraagt. Gouden handdruk specialist Winter meldt vanochtend in het Financieele Dagblad bovendien dat vooral de lage inkomens door deze maatregel zullen worden getroffen.  
 
De SP vindt het absoluut onaanvaardbaar dat de staatssecretaris zonder de Kamer of de sociale partners te raadplegen deze maatregel invoert, die vele mensen zeer direct zal treffen. Het per direct invoeren van de maatregel kan volgens de SP absoluut niet door de beugel. 
 
bron:SP