De SP vindt de normen- en waarden website 'Wat voor eikel ben jij?' verspilling van belastinggeld en respectloos naar jongeren. Ook is het ongepast dat op deze overheidssite flink reclame wordt gemaakt voor Microsoft. Als antwoord heeft de SP de website www.watvooreikelszijnjullie.nl gelanceerd, waarop bezoekers de 'Über Eikel' van het kabinet kunnen kiezen.

Tweede-Kamerlid Ewout Irrgang heeft de verantwoordelijke ministers gevraagd wat het nut van de overheidssite is: 'Uit diverse enquêtes blijkt dat jongeren zich niets van dit soort campagnes aantrekken. Volgens mij is 1 miljoen euro belastinggeld over de balk gesmeten.

'

De SP-jongerenorganisatie ROOD vraagt zich af waarom alle jongeren door de regering worden aangesproken met de vraag wat voor eikels het zijn. 'Wie zijn jullie om ons op zo'n toon toe te spreken? Wat hebben jullie gedaan de afgelopen 3 jaar waardoor jullie je zo'n arrogante houding kunnen aanmeten,' vragen zij zich af op de website watvooreikelszijnjullie.nl, die vandaag is gelanceerd. Aan de hand van kabinetsmaatregelen kunnen bezoekers bekijken welke minister of staatssecretaris de 'Über Eikel' van het kabinet is.

bron:SP

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular