Minister Zalm moet de beperking van afschrijvingsmogelijkheden voor gebouwen aanpassen, zodat de recreatiesector geen onnodige klappen krijgt. Dit zal SP-Kamerlid Ewout Irrgang deze week voorstellen bij de behandeling van het wetsvoorstel 'Werken aan Winst' van de VVD-bewindsman.

Zalm wil de afschrijvingsmogelijkheden voor gebouwen beperken. Daar staat een verlaging van de winstbelasting van 29,1 procent naar 25,5 procent tegenover. Maar voor bedrijven met veel gebouwen, zoals in de recreatiesector, is dat volstrekt onvoldoende. Vooral campings en vakantieparken dreigen het slachtoffer te worden.

Irrgang wil dat de beperking van de afschrijvingsmogelijkheden wordt versoepeld. Dat kan gefinancierd worden door de winstbelasting minder drastisch te verlagen. Irrgang: 'In de recreatiesector zijn zo'n honderdduizend mensen direct werkzaam, terwijl tienduizenden  banen er indirect van afhankelijk zijn. Zalm moet deze sector niet laten bloeden voor een belastingverlaging waar vooral grote bedrijven van profiteren.'

bron:SP