De SP afdeling Terneuzen organiseert op woensdag 6 juli een bedevaart naar het UWV-kantoor in Goes. Aanleiding zijn de vele wonderbaarlijke genezingen die de keuringsartsen bewerkstelligen. Om 13.00 uur vertrekt de bedevaart vanaf NS-station Goes, de tocht voert naar het UWV-kantoor.

De actie is een uiting van de onvrede over herkeuringen die WAO'ers moeten ondergaan. Het kabinet heeft strengere regels opgesteld waardoor mensen die eerder werden afgekeurd, nu zullen worden goedgekeurd. Volgens de keuringsartsen zijn de WAO'ers nu wà©l in staat om werk te doen waarvoor ze niet zijn opgeleid en waar ze geen enkele ervaring mee hebben. In veel gevallen zijn er niet eens vacatures. Op deze manier dreigt voor veel mensen een uitzichtloze situatie in de bijstand. 'Als je enkele jaren geleden afgekeurd bent vanwege een vergevorderde toestand van botontkalking, dan krijg je te horen dat je door je zeer flexibele ruggengraat nog Kamerlid voor D66 kunt worden. Ondanks het feit dat er steeds minder behoefte is aan D66-Kamerleden,' aldus een cynische Janco Dees, voorzitter van de SP in Terneuzen.

Ook de onbuigzame manier waarop de herkeuringen plaatsvinden, is volgens de SP een schande. Een kankerpatiënte, met een schriftelijke verklaring van de behandelende artsen dat ze nog slechts zeven maanden te leven heeft, moest toch naar Goes om herkeurd te worden.

bron:SP

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular