De twaalf Eerste- en Tweede-Kamerleden van de SP zitten op dit moment achter een
roodgloeiende Troontelefoon. Via het gratis nummer 0800 - 022 5005 kan iedereen een reactie geven op de plannen van het kabinet die in troonrede bekend zijn gemaakt. Vanaf het moment dat om 14:00 uur het telefoonnummer werd geopend, wordt massaal gebeld. Het ziet er naar uit dat de mensen, veel meer nog dan in de afgelopen? jaren, de behoefte hebben om hun zorgen te uiten. Vooral de invoering van het nieuwe zorgstelsel wekt veel onrust.

De SP Troontelefoon is een traditie geworden. Ieder jaar haasten de SP-Kamerleden zich na afloop van de Troonrede naar een call center in de Marcus Bakker Kamer in het gebouw van de Tweede Kamer. Samen met hun fractiemedewerkers nemen zij daar tot 's avonds 21:00 uur de reacties in ontvangst van de mensen in het land.

Via onder meer radiospotjes bij de Publieke Omroep en alle regionale radiozenders worden mensen uitgenodigd te bellen en de SP te vertellen wat ze vinden van de voornemens van het kabinet, zoals de koningin die heeft voorgelezen. Vorig jaar ontving de SP ongeveer duizend reacties via de Troontelefoon en de website van de partij. De verwachting is dat dit aantal dit jaar ruimschoots wordt overtroffen.

Locatie call center SP Troontelefoon: Marcus Bakker Zaal, Tweede-Kamergebouw Den Haag De Troontelefoon is tot 21:00 uur vanavond bereikbaar.

bron:SP