SP-Kamerlid Harry van Bommel gaat morgen vanaf een campagneboot retourenveloppen verspreiden waarmee mensen de nieuwe grondwetfolder van de regering kunnen terugsturen. Het kabinet laat morgen voor 1,5 miljoen euro extra folders verspreiden met een pleidooi voor een ja-stem.  

Van Bommel en collega-activisten varen zaterdag met een fraaie klassieke boot vanaf 12:00 uur door de Amsterdamse grachten om te pleiten voor een 'nee' bij het referendum van 1 juni. De campagneboot van de SP zal onder meer het Waterlooplein, de Nieuwmarkt en de Noordermarkt aandoen.  
 
Omwonenden krijgen retourenveloppen aangeboden voor de propagandafolder van het kabinet, die morgen bij de meeste Nederlanders op de mat vallen. Van Bommel: 'Op deze manier kan het publiek haar afkeer laten blijken van de manier waarop de regering met belastinggeld smijt om campagne te voeren.'  
 
Omdat de eerder verspreide folder van de Onafhankelijke Referendumcommissie en de Grondwetkrant niet konden overtuigen, gooit het kabinet voor 1,5 miljoen euro een nieuwe en zeer partijdige folder in de strijd. Ook zullen voor 2 miljoen euro paginagrote advertenties en zeer gekleurde radiospots worden ingezet. 
 
bron:SP