(EMEA Persberichten) Kaspersky Lab presenteert spamrapport voor tweede kwartaal 2010

Ingolstadt, 2 augustus 2010 - Kaspersky Lab presenteert haar analytische spamrapport voor het tweede kwartaal van 2010. Het rapport geeft gedetailleerd inzicht in trends en ontwikkelingen met betrekking tot spam tijdens het tweede kwartaal, inclusief een analyse van de herkomst en de inhoud van spam.

Het rapport is geproduceerd door Darja Gudkova, Head of Content Analysis & Research bij Kaspersky Lab. Het artikel zal interessant zijn voor de meest uiteenlopende computergebruikers en IT-specialisten.

Het tweede kwartaal van 2010 zag een ongekend grote spamaanval met behulp van HTML-gebaseerde malware in de vorm van e-mailberichten van sociale netwerken. De e-mails die bij de aanvallen gebruikt werden, lijken sterk op berichten van Facebook, Twitter, Digg, Amazon, Windows Live, YouTube, Skype en Wikipedia. Deze e-mails deden erg denken aan phishing-pogingen. Maar als een gebruiker op de link klikte, dan werd hij doorgesluisd naar een gehackte site, waar vervolgens een kwaadaardig script werd gedownload.

Het kwaadaardige bestanddeel was de welbekende Trojan-Downloader.JS.Pegel.g, die bovenaan de ranglijst stond van kwaadaardige programma's voorkomend in ongevraagde e-mail. Dit soort Trojans zijn HTML-pagina's die verborgen scenario's geschreven in JavaScript bevatten.

De VS was de grootste bron van spam dit kwartaal met 15% van alle spam, terwijl India nog steeds een stabiele tweede plaats heeft met 8,5%. Vietnam klom twee plaatsen omhoog naar de derde plek in de ranglijst. Echter, gedurende het kwartaal werd er flink gewedijverd om de eerste positie. In april gingen de VS, India, en Vietnam nek aan nek met respectievelijk 12,3%, 11,7%, en 11,6%, terwijl de Verenigde Staten in mei zonder twijfel de leiding nam met 20,8% van alle spam.

Het volledige Kaspersky spamrapport voor het tweede kwartaal van 2010 is te lezen op Securelist.com.

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in onder andere de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.nl of www.viruslist.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.

Noot voor redacties:
----------------------------------- Niet voor publicatie -----------------------------------
Voor hoge resolutie beeldmateriaal en overige informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen.

Kaspersky Lab
Elke Wà¶àƒÅ¸ner
Tel. +49 (0)841 - 981 89 270
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular