Dinsdagmiddag werden de bewoners van een kraakpand aan de Prins Hendrikkade op brute wijze door een anti-terreur eenheid van de politie gearresteerd. Dit gebeurde toen zij een spandoek met teksten tegen het beleid van minister Verdonk aan het ophangen waren. De politie zag een accuboor die de krakers daarbij gebruikten voor een wapen aan en meende zelfs schoten gehoord te hebben.

Alhoewel de krakers de accuboor direct aan de politie overhandigden, besloot die toch tot arrestatie en het inzetten van een arrestatie-team met machinepistolen, kogelvrije vesten en bivakmutsen.

De krakers zijn verbijsterd over de steeds absurdere vormen van repressie waarmee zij geconfronteerd worden bij het ophangen van spandoeken. Op zaterdag werden bewoners van een pand aan de Amstel door de ME tot bloedens toe geslagen tijdens het verwijderen van een spandoek. Vandaag werd aan de Prins Hendrikkade een anti-terreur eenheid ingezet om het ophangen van een spandoek onmogelijk te maken.

Kraker Jan is ziedend van woede: "het kan toch niet zo zijn dat ik het ene moment een spandoek ophang en het volgende moment door een anti-terreureenheid in mijn nek gesprongen wordt." Bij hetzelfde pand aan Prins Hendrikkade werd afgelopen zaterdag ook al een spandoek door de ME verwijderd, de bewoners hebben laten weten dat zij onder alle
omstandigheden de spandoeken laten hangen. Jan:"Wij wijken niet voor terreur en roepen iedereen die er ook zo over denkt een spandoek met onze teksten aan de gevel te hangen".

bron:Amsterdamse kraakbeweging