Steeds vaker worden eigenaren van pleziervaartuigen met een ligplaats in een Spaanse haven gedwongen hun vaartuig te laten registreren in Nederland. Door het grote gebrek aan ligplaatsen in populaire badplaatsen aan de Spaanse kusten, worden er voor ligplaatsen strikte selectiecriteria gehanteerd door de Spaanse overheid. Als een eigenaar geen registratiebewijs kan overleggen is hij in veel gevallen zijn ligplaats kwijt. Registratie van een Nederlands pleziervaartuig in Spanje is niet mogelijk.

Inmiddels is het Nationaal BotenRegister door meerdere Nederlanders met een ligplaats in Spanje ingezet om spoedig aan de gewenste registratie te voldoen en daarmee hun ligplaats te behouden. Zelfs verzekeraars verwijzen de bij hun verzekerde scheepseigenaren naar het Nationaal BotenRegister. Na registratie krijgen de eigenaren van pleziervaartuigen in Spanje het registratiebewijs en de registratiepas toegestuurd. Op de genoemde registratiepas kan ook een foto van het geregistreerde vaartuig worden opgenomen wat herkenning vergroot.

De traditionele registratiesystemen als het RDW en het Kadaster kunnen om verschillende reden niet aan de gewenste registratie voldoen. Hierdoor kunnen vele Nederlanders in de problemen komen. De Stichting Nationaal BotenRegister (www.botenregister.nl) start nog deze zomer een actie om de eigenaren van pleziervaartuigen in Spanje op de hoogte te brengen van haar bestaan.

Het Nationaal BotenRegister is mede opgezet naar aanleiding van de behoefte die bij verzekeraars ontstond om boten te gaan registreren. Koos van der Weijde, Secretaris en mede oprichter van Stichting Nationaal BotenRegister, stelt dat met deze plotselinge en dringende behoefte tot registratie, wordt aangetoond dat het BotenRegister voorziet in een noodzakelijk registrerend orgaan. De booteigenaren moeten zelf alleen overgaan tot online registratie van hun boot.

Over het Nationaal BotenRegister
Het Nationaal BotenRegister is een initiatief van de Stichting Nationaal BotenRegister. Stichting Nationaal BotenRegister heeft zich als doel gesteld, diefstal van pleziervaartuigen te doen reduceren en te voorzien in de behoefte pleziervaartuigen te kunnen registreren. Stichting Nationaal BotenRegister geeft de watersporter de mogelijkheid om online via www.botenregister.nl zijn of haar vaartuig te registeren. Met het registreren worden alle specifieke kenmerken plus een foto van een vaartuig vastgelegd wat preventief werkt en opsporing bij diefstal vereenvoudigt.

bron:Lensink van berkel comm.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular